6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Helikopterle böbrek nakli

Isparta'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan vatandaşın bir böbreği helikopterle Konya'ya getirildi. Böbreğin nakil bekleyen 5 hastadan en uygun olana nakledileceği bildirildi.

Isparta'da dün geçirdiği trafik kazası sonrası beyin travması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Mehmet Şan'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Antalya'dan gelen bir ekip tarafından organları alınan Mehmet Şan'ın karaciğeri ve bir böbreği Antalya'daki hastalara nakledilirken, diğer böbreği helikopterle Konya'ya getirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi karşısında bulunan KOSKİ tesislerindeki helikopter pistine inen helikopterden alınan böbrek, ambulansla hastaneye getirildi.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Isparta'dan gelen böbreğin Konya'da böbrek nakli listesinde bulunan 5 hastadan birisine nakledileceğini belirterek, "Biz bu 5 hastayı çağırdık ve gerekli tetkikleri yaptıktan sonra en uygun olan hastaya böbreği nakledeceğiz. Tetkiklerin belli olmasının hemen ardından en uygun olan hastaya böbreği akşam saatlerinde yapacağımız ameliyatla nakledeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?