6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hemşirelerin duygusal anları...

12-16 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Konya Ticaret Odası'nda (KTO) düzenlenen programda hemşireler gözyaşlarına engel olamadı.

İlk etkinlik Anıt Alanı'nda gerçekleşti. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programa Konya'daki devlet ve üniversite hastaneleri, sağlık ocakları ve dispanserlerde çalışan hemşireler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından etkinlik KTO'da devam etti.

Burada düzenlenen programa Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bahattin Akyürek, hastane başhekimleri ile hemşireler katıldı. Programda konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bahattin Akyürek, Türkiye'de hemşireliğin 1911'li yıllarda başladığını belirterek, "O günlerden bugünlere kutsal bir meslek olan hemşirelik mesleği, kendini geliştirerek bugünlere kadar geldi. Hemşirelik, dil, din, ırk ayırımı yapmadan insanların sağlıklarını onlara geri kazandırmayı amaçlayan bir meslektir. Bu nedenle disiplinden, iş ahlakından ve insan sevgisinden uzak insanların bu mesleği yürütmesi imkansızdır. İlimizde bin 757 hemşire ve bin 280 kadar ebe mevcut. Bu sayı şu an için yetersiz bir sayı. Bu nedenle mevcut çalışanlarımız kendilerinden istenenin üzerinde bir performansla çalışıyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından geçtiğimiz yıl 22 Kasım günü Beyşehir Caddesi'nde çocukları Mehmet Kemal ve Berat Gürhan ile karşıdan karşıya geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu çocuklarıyla birlikte hayatını kaybeden hemşire Gülümser Çenesiz'in hayat hikayesi fotoğrafları eşliğinde anlatıldı.

Sunum sırasında Gülümser Çenesiz'in babası Dursun Balcı ile mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Sunumun ardından İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bahattin Akyürek, baba Dursun Balcı'ya bir plaket verdi. Program müzik dinletisi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 13:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?