30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Herkes tatilde, onlar parke döşüyor

FEDAKAR ÖĞRETMENLER OKULLARI İÇİN PARKE DÖŞÜYOR

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Ali Rıza Celeboğlu İlköğretim Okulu'nda görevli idareciler ve öğretmenler, el ele verip okul bahçesinde el arabasıyla kum çekerek, kilitli parke döşeyip çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyor.

İlk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için eğitim yılının sona ermesiyle yaz tatili başladı. Ancak Beyşehir Ali Rıza Celeboğlu İlköğretim Okulu'nda görevli idareciler ve öğretmenleri için henüz yaz tatili başlamadı. 1 Temmuz'dan itibaren yaz tatiline girecek olan öğretmenler aradaki bu boşluğu örnek bir çalışma ortamı oluşturarak değerlendiriyor. Okul idarecileri ve öğretmenleri yeni yapılan okulun ek binasının bahçesinde kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışması yapıyor.

Dönüşümlü olarak yapılan çalışmalara zaman zaman bayan öğretmenlerde katılıyor. Ali Rıza Celeboğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Gündüz, okula inşa edilen ek binanın bahçesinde inşaat döneminde ağır tonajlı araçların girmesiyle bozulan kilitli parke taşlarını yerlerinden sökerek yeniden döşeme çalışması başlattıklarını belirterek, "Kilitli parke döşeme çalışmasının yanı sıra, okul bahçemizde çevre düzenleme faaliyetleri de yürütüyoruz. Bu çalışmanın sonrasında okulumuzun badana boya ve bakım çalışmalarını da yapacağız" dedi.

 

BAYAN ÖĞRETMENLER DE ÇALIŞIYOR

Eğitim yılının sonuna gelinmesine rağmen öğretmenlerinin mesai yapmaya devam ettiğini dile getiren Gündüz, okulda görevli öğretmenlerin bir bölümünün eğitim öğretim yılı içerisindeki raporlarını tutarken, bir bölümünün ise okul bahçesinde yürütülen bu faaliyetlere gönüllü olarak katıldıklarını söyledi. Yeni yapılan ek binanın da devreye girmesinin ardından okul kompleksinin fiziki ihtiyacının kalmaması için öğretmenlerle birlikte idareciler olarak el ele verdiklerini anlatan Gündüz, "Öğretmenlerimizin yaz tatiline gireceği 1 Temmuz'a kadar okulumuzdaki tüm fiziki çalışmaları bitirmiş olacağız. Bu süreçte binamızın badana, boya ve bakım işlerini de tamamlayacağız. Böylece seneyi bitirmiş olacağız. İşleri, görevleri olmamasına rağmen örnek bir çalışmanın içerisine giren fedakar öğretmenlerimiz, bu iş için gündüz 4 saatini ayırıyor. Çalışmalar dönüşümlü olarak gerçekleştiriliyor. Kendilerinin talebiyle başkasına yaptıracağımız bu işi kendimiz yapıyoruz. Öğretmenlerimiz el arabası kullanarak kum ve malzeme çekiyor, kimisi elinde küreklerle çalışıyor ve parke taşı döşüyor. Öğretmenlerimiz görev bölümü yaparak çalışıyorlar. Bu işte çalışan bayan öğretmenlerimiz de bulunuyor. Okulumuzda 750 öğrencimiz bulunuyor ve başarılı bir kurumuz. Bunlara en iyi şekilde hizmet verme zorunluluğumuz var, hem çocuklarımızın, hem öğretmenlerimizin daha kaliteli ve iyi bir eğitim yapmaları için onlara iyi ve sağlıklı bir ortamda eğitim sunmamız gerekiyor. Bu iş onların işi olmamasına rağmen arkadaşlarımızın gösterdiği bu özveriye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FEDAKAR ÖĞRETMENLER OKULLARI İÇİN PARKE DÖŞÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 13:11:05
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 17:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?