6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

HHP lideri serbest bırakıldı

HAK VE HAKİKAT PARTİSİ GENEL BAŞKANI GÜNEŞ SERBEST BIRAKILDI

Kars'ta yaptığı bir konuşmadan dolayı açılan soruşturma kapsamında Konya'da gözaltına alınan Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, çıkarıldığı mahkemede ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Dursun Güneş hakkında Kars'ta yaptığı bir konuşmadan dolayı Kars Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında ifade vermemesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Güneş, partisinin teşkilatlanma çalışmaları için geldiği Konya'da, kaldığı otelde polis tarafından bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Güneş, Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede yaklaşık 1 saat ifade veren Güneş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAHA ÖNCE DE 6 AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

2008 yılında Erzurum'da yaptığı bir konuşmadan dolayı Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet suçundan hakkında dava açılan Genel Başkan Dursun Güneş'e 9 ay hapis cezası verilmişti. Mahkeme bu cezayı ilk önce 6 aya düşürmüş, sonra da 11 ay taksitle ödemek şartıyla 11 bin TL para cezasına çevirmişti.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Güneş, "Geçtiğimiz yılın 11. ayında partimizin Kars İl Başkanlığı'nın açılışında bir açıklama yapmıştım. Orada konuşurken, Türkiye İslam Birliği'ni kuracağım derken, Türkiye İslam Cumhuriyetini kuracağız demiştim ama benim kastım buydu. Ondan sonra basın toplantısı yaptık orada arkadaşlarla, memleketimizin gidişatından, Kürt açılımından, bir çok meseleyi dile getirdik, konuştuk. Ama bizden istenen şu; suya sabuna dokunmayacaksın, Allah, peygamber

demeyeceksin. İleri gitmeyeceksin, Müslüman pazarında salyangoz satacaksın. Biz de halkın, inananların tercümanıyız. Bunun için siyaset yapıyoruz. Onun için de savcılık soruşturma açmış. Bizim adresimizi mi bulamamışlar, yoksa kasıt mı var bilemiyoruz ama her tarafta Ergenekon uzantıları mevcut. Parti çalışması için Konya'ya geldik. Otelden sabah namazından sonra geziye çıkmıştım. Otele geldiğimde polisle karşılaştık. Hayırdır dedim, 'efendim tutuklamanız var' dediler. Siyasi Parti Kanunu'na muhalefet

suçunda Kars'ta bir tutuklamanız gerçekleşti onun için geldik. Tutuklama emri çıkarmışlar, biz de geldik, ifademizi verdik, serbest bırakıldık" dedi.

Güneş, daha sonra partili arkadaşlarıyla birlikte teşkilatının Konya yapılanması için görüşmelere katılmak üzere adliyeden ayrıldı.

HAK VE HAKİKAT PARTİSİ GENEL BAŞKANI GÜNEŞ SERBEST BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 13:09:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 15:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?