3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

'Hırsız.com' operasyonu

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen 'hırsız.com' adlı operasyonda, aralarında 2 sevgilinin de bulunduğu 4 kişi, 20 bin YTL değerinde bilgisayar malzemesiyle yakalandı.
 
Çalınan malzemelerin hepsinin bilgisayarla alakalı olması nedeniyle 'hırsız.com' adı verilen operasyonda, 1.5 aydır Konya'da meydana gelen 22 internet kafe hırsızlığı olayının hepsi aydınlatıldı. 2 senelik bilgisayar programcılığı mezunu olan ve hackerlik yaptığı iddia edilen M.A.A. (26), G.Ş. (20) ile sevgililer Ö.Ç. (23) ve M.T. (21), polisin düzenlediği operasyonla 20 bin YTL değerindeki 43 adet ram, 8 adet hard disk, 5 adet işlemci, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet bilgisayar monitörü ve 1 adet scanner ve yazıcıyla birlikte yakalandı. Şüphelilerin çaldıkları malların hepsini değişik işyerlerine sattıkları belirlenirken, polis tarafından yapılan açıklamada, yükte hafif, pahada ağır olduğu için hırsızların bilgisayar malzemesi çalmaya yöneldikleri ifade edildi. 

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen zanlılardan M.A.A, G.Ş. ve Ö.Ç'nin daha önceden de birçok hırsızlık suçundan sabıkalarının olduğu belirlendi. Öte yandan sevgili olan Ö.Ç. ile M.T'nin polis tarafından merkez Selçuklu İlçesi Zafer Meydanı civarında el ele gezerken yakalandıkları belirtildi. 


.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 14:25:57
Güncelleme :29 Mayıs 2006 Pazartesi 12:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?