6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hırsız kovalayan polisin talihsizliği

Konya'da iş makinelerinden mazot çalan hırsızları kovalarken korkuluğun üzerine düşerek koltuk altında demir çubuk saplanan polis memuru, meslektaşları ve sağlık görevlileri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, gece saat 01.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Çimenlik Caddesi Üçler Mezarlığı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde özel bir şirkete ait iş makinelerinden 2 kişinin mazot çaldığı ihbarını alan polis ekipleri kısa sürede olay yerine gitti.

Hırsızlık zanlısı 2 kişi, kamyondan mazot çekerken polisleri görünce kaçmaya başladı. Mezarlığa doğru kaçan zanlıların peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro'sunda görevli sivil polis memuru İsmail Kılıçaslan (32), kapıları kapalı olan mezarlığa 1,5 metre yüksekliğindeki duvardan atlayarak girmek istedi. Ancak polis memuru, demir korkuluklarından atlarken dengesini kaybedip düşünce ucu sivri demir korkuluk koltuk altına saplandı.

Bir süre yardım bekleyen Kılıçaslan'ı gören meslektaşları, durumu telsizle merkeze bildirerek ambulans istedi. Bir eliyle demir korkulukları, diğer eliyle de meslektaşının elini tutan İsmail Kılıçarsan için polis arkadaşları seferber oldu. Meslektaşları ve sağlık görevli tarafından kurtarılan polis memuru, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Düşme sırasında demir çubuğun polis memurunun ağırlığından dolayı eğildiği ve bu sayede daha ağır yaralanmaktan kurtulduğu öğrenildi. Tedavi altına alınan Kılıçaslan'ın koltuk altının 3 ayrı yerinin ve avuç içinin 1 cm delindiği ve toplam 7 dikiş atıldığı belirtildi.

Hırsızlık zanlılarını görerek polise haber verdiğini söyleyen Mustafa Demirbaz (43), "Biz içeride oturuyorduk, arkadaş sigara içmek için dışarıda dolaşıyordu. Birinin eğilerek geçtiğini görünce bize haber verdi. Biz koşarak geldiğimizde 2 kişinin kaçtığını görünce polise haber verdik. Sonra mezarlığa atlamış kaçmışlar" dedi.
Park halindeki kamyonlardan birinin yakıt deposunun kapağının açıldığı ve bir kamyonun da aküsünün çalındığı belirlendi. Polis olaydan sonra kaçan hırsızlık zanlılarını bulmak için çalışma başlattı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 11:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?