6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hırsızı çenesindeki 'ben' yakalattı

Konya'da oğlunu tedaviye götürdüğü hastanenin otoparkında 5 otomobilin teybini çalan ve 10 ayrı hırsızlık suçuna karıştığı belirlenen hırsızlık şüphelisi, çenesindeki benden tespit edilerek yakalandı.

Konya'da son 2 hafta içerisinde 5 otomobilden oto teybi çalındı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, şüpheli şahsın tüm araçları aynı yöntemle açıp teypleri çaldığı belirlendi. Araştırmalarını sürdüren polis, Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi civarındaki 5 aracın teybinin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Hastane çevresindeki araçların da aynı yöntemle açıldığını belirleyen polis, bir otomobilin içinde sökülmüş teypler ele geçirdi. Hırsıza ait olduğu belirlenen otomobile el konulurken, şüpheli şahsın F.K. (25) olduğu tespit edildi. Polis zanlının arkadaşlarıyla irtibata geçerken, F.K. bir marketten kontörlü telefonla polisin yanındaki arkadaşını arayarak kaçtığını söyledi. Zanlının eşkalini belirleyen ekipler, şahsın Ankara'daki ailesinin yanına gidebileceği ihtimaliyle otogarda önlem aldı. Otogarda şüpheli hareketleriyle dikkat çeken ve çenesinde ben olan kişiyi fark eden polis, çay ikram ettiği zanlının F.K. olduğunu anlayınca gözaltına aldı.

Hastaneye oğlunu tedavi için götürdüğü ve 5'i hastane otoparkından olmak üzere toplam 10 oto teybi çaldığı belirlenen F.K.'nın 2 farklı hırsızlık suçundan da arandığı tespit edilirken, çaldığı oto teyplerinden birini Ankara'ya satmaya götürdüğü ve araçtaki teybi başka hırsızlara çaldırdığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 11:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?