6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hırsızı kovalarken kalp krizi geçirdi

Konya'da inşaat işçisi, evine giren tecavüz suçundan sabıkalı hırsızlık şüphelisini yakalamak isterken kalp krizi geçirdi.

Polisin, aynı mahallede 10 gün içinde 15 evden hırsızlık yaptığı belirlenen hırsızlık şüphelisini yakalamak için özel bir suç haritası çıkardığı ve bu bölgelere ekip yerleştirildiği öğrenildi.

Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi Hicran Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat işçisi olan Hüseyin Elmalı'nın (26) evine giren hırsızlık şüphelisi Durmuş K. (40), evin içinde dolaştığı sırada ev sahibi tarafından fark edilince kaçmaya başladı. Ev sahibi Hüseyin Elmalı kaçmak isterken yakalamayı başardığı hırsızlık şüphelisini bir süre boğuştuktan sonra elinden kaçırdı. Kalp rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Hüseyini Elmalı, sokağa kaçan hırsızlık şüphesinin peşinden metrelerce koştuktan sonra yere yığılıp kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, fenalık geçiren Hüseyin Elmalı için ambulansa haber verdi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Elmalı, sağlık görevlilerin ilk müdahalesinden sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan ev sahibinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

POLİS SUÇ HARİTASI ÇIKARMIŞ

Ev sahibinin elinden kurtulmaya başaran hırsızlık şüphelisi Durmuş K., daha önce kendisi için suç haritası çıkaran Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Aynı mahallede 10 gün içinde 15 hırsızlık olayının yaşanması üzerine bölgenin suç haritasını çıkaran polis, 15 gün önce cezaevinden çıktığı belirlenen Durmuş K.'nın eşkalini belirlemişti. Bu doğrultuda bölgedeki sokaklara yerleştirilen sivil ekipler, Hüseyin Elmalı'nın evinden bir hırsızlık şüphelisinin kaçtığı ihbarı üzerine harekete geçti. Zaten bölgede hazır olan polis ekipleri, ara sokaklara kaçan hırsızlık şüphelisi Durmuş K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Durmuş K'nın evinde yapılan aramada 15 bin YTL değerinde çek ve 5 bin YTL değerinde çalıntı malzeme bulundu. Sağlık kontrolü için getirildiği Konya Numune Hastanesi çıkışında kameralara, "Çekin çekin, meşhur edin beni" diyen Durmuş K.'nın rahat hareketleri dikkat çekti. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Durmuş K'nın, tecavüz, hırsızlık ve adam yaralama gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?