7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Hırsızlar kıskıvrak yakalandı

Konya'da, bayramdan önce pazarlarda satmak amacıyla çalıntı otomobille bir konfeksiyon dükkanından çok sayıda pantolon çalarken, kendilerini fark eden polisten kaçmayı başaran hırsızlık şüphelisi 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 05.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi Eski Sille Caddesi Çevrekent Sitesi A Blok altında bulunan konfeksiyon dükkanında meydana geldi.

İddiaya göre, hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan 5 kişi, düz kontak yöntemiyle çaldıkları Bahattin Bolcan'a ait 42 EZ 723 plakalı otomobille, Abdullah Zenginbaş'a ait konfeksiyon dükkanından 310 adet kumaş pantolon çaldı. Çaldıkları pantolonları bir brandanın içine koyarak sokak üzerinde çalışır vaziyette beklettikleri otomobile taşımak isteyen şüpheliler, polis tarafından fark edilince otomobili ve pantolonları bırakıp kaçmıştı.

Bunun üzerine polis ile hırsızlık şüphelileri arasında yaşanan kovalamaca da 4 şüpheli kaçmaya başarırken, polise bıçak çeken cezaevi firarisi Mevlüt E. bir evin bahçesinde gizlenirken yakalanmıştı. Olaydan sonra çalışma başlatan polis, Mevlüt E'nin ifadesinden yola çıkarak kimliğini tespit ettiği 4 şüpheliyi de gizlendikleri yerde yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheliler akşam saatlerinde getirildikleri Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?