7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Hırsızlara "son istasyon" operasyonu

HIZLI TRENİ YAVAŞLATAN HIRSIZLARA

6 Mart gecesi Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı Mahallesi'nde Konya-Ankara arası yapımı devam eden Hızlı Tren hattından 4 kilometre alandaki 200 bin TL'lik bakır seyir telleri ve aparatları çalındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Hızlı Tren projesinin yavaşlamasına neden olan hırsızlık olayının çözülmesi için özel bir ekip kurarak araştırmalara başladı. İlk önce Konya'da yüzlerce kilo gelecek bakır telleri alabilecek yerleri araştıran polis, bir ipucu bulamadı. Bunun üzerine şüphelilerin yakın bir ilde bakır telleri satacağını düşünerek Aksaray, Karaman, Niğde ve Ankara'ya özel ekip çıkarttı. Yapılan araştırmaların ardından dedektifler, Aksaray'da hurdacılık yapan A.A. (35) ile Ankara'da F.K'nin (39) yüklü miktarda bakır tel satın aldığını öğrendi. Hırsızlık malları aldığı tespit edilen iki şüphelinin de malları Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Cengiz B.'den (44) aldığını öğrendi.

KABLOLARIN ŞİFRESİ KIRMIZI

Polis, örgüt liderliğini yaptığı iddia edilen Cengiz B.'nin bağlantıda oldukları kişileri belirlemek için cumhuriyet savcısının talimatıyla teknik takibe başladı. Takip sırasında, Cengiz B. ile birlikte 6 şüpheli Niğde, Erzurum, Ankara, Diyarbakır ve son olarak Konya'da birçok devlet kurumundan yüklü miktarda kablo hırsızlıkları yaptı. Polis şüphelilerin 3 ayrı transporter araçlarla gezdiğini ve birbirleriyle haberleşirken, çalacakları kabloları tespit ettiklerinde, "Burada kırmızı hat var, buluşalım" şeklinde konuşarak anlaştıklarını belirledi. Son olarak Konya'nın Seydişehir ilçesine gelen Cengiz B. ve iki arkadaşı TOKİ inşaatından 85 bin TL'lik kablo çaldıktan hemen sonra suçüstü yakalandı. Diğer şüphelilerin de yakalanması için düğmeye basıldı. 3 şüpheliden 2'si Ankara'da, 1 tanesi ise Antalya'da yakalandı.

 40 BİN VOLTA DAYANIKLI ELDİVENLER ÇIKTI

Yakalanan 6 şüphelinin evlerinde ve suçta kullandıkları 3 ayrı transporter model araçlarda yapılan aramalarda 2 adet 40 bin volta, 1 adet 10 bin volta dayanıklı eldivenler çıkarken, kabloları kesmekte kullandıkları makaslar da ele geçirildi. Şüphelilerin 5 ilde özellikle devlet kurumlarını seçmeleri dikkat çekti. Şüphelilerin, Erzurum Palandöken'de kayak tesisleri ile buz pateni inşaatından, Niğde ile Diyarbakır'da Organize Sanrayi Bölgesi'nden, Ankara Gölbaşı Ticaret Borsası inşaatından, Ankara Üniversitesi 50. Yıl Kampüsü'nden, Konya-Ankara hızlı tren hattı ile Seydişehir TOKİ inşaatından şuana kadar yaklaşık 500 bin TL'lik kablo çaldıkları ve bunu erittikten sonra Ankara ile Aksaray'daki hurdacılara sattıkları ortaya çıktı.

Ankara ve Aksaray'da hırsızlık malı satın almak suçlarından ifadeleri alınan 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suç örgütü kurmak ve devlet kurumlarına ait inşaatlardan kablo çalmak, sahte kimlik kullanmak suçundan ise örgüt lideri Cengiz B. ile birlikte 6 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden Tekin D.'nin uyuşturucudan, Mehmet A.'nın adam öldürme suçundan arandığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan sabıkası olduğu bildirildi. Şüphelilerin

Diyarbakırlı oldukları ve oradan tanıştıkları daha organize bir şekilde hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 10:07:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 10:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?