4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hırsızları yakalayan polislere teşekkür

Konya'da 2 ayrı pazarcının araçlarıyla birlikte mallarını çalan 3 şüpheli yakalanırken, zanlıların üzerlerinde bulunan cep telefonlarıyla kol saatinin 2 ayrı evden çalındığı ortaya çıktı. 

Alınan bilgiye göre, pazarcılıkla uğraşan Abdullah Toprak, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Büro Amirliği'ne giderek, 42 KF 292 plakalı minibüsünün içerisindeki 40 bin YTL'lik giyim eşyasıyla birlikte çalındığını bildirdi. Çalınan minibüsü bulmak için araştırmalara başlayan Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Bürosu ekipleri, bir süredir takip ettikleri S.P, M.Ö. ve O.A'nın hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini tespit etti. Düz kontak yapılarak çalınan minibüsü Tatlıcak Mevkii'nde bulan polis, olayla ilgili S.P, M.Ö. ve O.A'nın depo olarak kullandığı merkez Karatay İlçesi Başak Mahallesi Açma Sokak'da bulunan ahıra baskın yaptı. Baskında, S.P, M.Ö. ve O.A. yakalanırken, ahır görünümlü depoda minibüsten boşaltılan mallarla yaklaşık 1 ay önce çalınan Ertuğrul Şahin'e ait otomobil ve çalınan malzemelerin bir kısmını ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada bulunan 3 adet cep telefonuyla 1 adet kol saatinin de 2 ayrı evden çalındığı ortaya çıktı. Şüphelilerin çaldıkları giyim eşyalarını toptan ve parakende şekilde sattıkları bildirildi. 

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, kardeşinden aldığı borçla pazarcılık yapmaya başlayan ve malları çalınan Abdullah Toprak'a bulunan malları teslim edildi. Borçla aldığı mallarının çalındığı için çok üzüldüğünü ve aynı gün bulunması nedeniyle de çok sevindiğini belirten Toprak, "Polise teşekkür etmek istiyorum. Çalındığı gün mallarımı buldular. Hiç bir tane bile eksik mal yok. Gece pazardan geldim park ettim, sabah çalınmıştı" dedi. 

Emniyet yetkilileri de hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha duyarlı davranmasını isteyerek, ilk tedbiri kendilerinin alması gerektiğini söyledi. Yetkililer, polisin her zaman üzerine düşen görevi yerine getireceğini kaydetti. Olayla ilgili gözaltına alınan ve çok sayıda sabıkası bulunan 3 şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 15:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?