6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hırsızlık çetesi keşifte yakalandı

Konya'da iki otomobil ve iki iş yerinden hırsızlık yaptığı iddia edilen 3 kişilik şebeke, yeni bir yeri soymak için keşif yaparken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın merkez Meram ilçesinde 2 ayrı iş yerinden yüklü miktarda erkek, çocuk ve bayan kıyafetleri çalındı. Daha sonra aynı bölgede 2 otomobilden de teyp ve hoparlör çalındı.

Şüpheli şahıslar otomobillerden birinden hırsızlık yaptıkları sırada kendilerine fark eden bir vatandaş tarafından eşkalleri polise verildi.

Polis eşkalden yola çıkarak araştırma yaparken, ticari taksiyle gezen 3 kişiyi fark etti. Taksidekilerin yabancı olacağını tahmin eden polis kimlik kontrolü yaparken,
şüphelilerin eşkale uyması üzerine gözaltına aldı. Cezaevinde tanışan Erzurum, Sakarya ve Aksaraylı 3 kişiden 23 yaşındaki Mehmet E.'nin hırsızlıktan 55 kaydı olduğu öğrenildi.

Mehmet E. ile birlikte hırsızlıktan kaydı bulunan diğer şüpheliler Sedat K. (20) ve Yunus Ş. (30) gözaltına alınmalarının ardından suçlarını itiraf etti. Yaklaşık 25 bin YTL'lik hırsızlık yapan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?