6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hitabet yarışmasının elemeleri yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' hitabet yarışmasının Konya elemeleri yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığı'nda yarışma ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, ölümünün 70 yıldönümünde saygıyla andıkları Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını kadınlar olarak yaşama geçirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Atatürk'ün kadınlara armağan ettiği seçme ve seçilme hakkının AK Parti iktidarı ile önünün açıldığını belirten Türkmenoğlu, yerel seçimlerde de bayanlara yer verileceğini kaydetti.

İl Başkanı Faruk Dügen de konuşmasında, Türkiye genelinde düzenlenen yarışma ile siyasi alandaki işlevleri ve katkıları göz ardı edilemeyecek kadınlara siyasi söylem, üslup ve temel iletişim becerileri kazandırmak, kadınları daha görünür ve etkin kılmanın amaçlandığını ifade etti. İl Başkanı Dügen, bugünden itibaren yerel seçimler için aday adaylarının başvurularını kabul etmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Kübra Öztürk'ün jüri üyeliğini yaptığı yarışma basına kapalı olarak devam etti. Kıyafet, yürüyüş, konuşma, hitap, ses tonu, diksiyon gibi özellikleri değerlendirilerek puan verilen yarışmacılardan birinci seçilen partilinin Ankara'da tüm illerden gelen birincilerle birlikte 5 günlük bir eğitimin ardından, Genel Merkez Kadın Kolları'nın düzenleyeceği yarı final yarışmasına katılacağı bildirildi.

Burada 81 il birincilerinin arasından yapılan seçmede 12 kişi final için yarışmaya hak kazanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?