6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hizmet sektöründe teşvik sevinci

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, KOSGEB Kanunu'nda yapılan değişiklikle imalat sektörünün dışında hizmet sektörünün de desteklenecek olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İmalat sanayi sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasını öngören kanun tasarısının TBMM'de kabul edilmesini değerlendiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, “Hizmet ve ticaret sektörünün de KOSGEB desteklerinden faydalanması için yaptığımız girişimlerin olumlu neticelenmesi ve devrim niteliğindeki değişikliğin gerçekleşmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz dönemde hizmet sektörünün de desteklenmesi bir çok işletmemiz açısından hayati önem taşımaktadır” dedi.

Başkan Üzülmez, hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelere de KOSGEB desteklerinden yararlanmasına imkan sağlayan tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle “sanayi” ibaresinin “İşletmeleri” ibaresi olarak değiştirildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bir süredir gündemde olan ve hizmet sektörü ile ticari işletmelerimiz tarafından merakla beklenen kanun TBMM'de kabul edilmiştir. Bugüne kadar hükümetle yaptığımız görüşmelerde hizmet ve ticaret sektörünün de desteklenmesi gerektiği yönündeki görüşlerimizi aktardık. Gelinin noktada özellikle, hizmet ve ticaret sektörünün zor günler geçirdiği bir dönemde KOSGEB desteklerinden faydalanacak olmaları son derece önemlidir. KOSGEB'in hedef kitlesi içerisine imalat sanayi dışındaki küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletilen düzenleme yıllardır ısrarla gündeme taşıdığımız bir konuydu. KOSGEB kanunundaki değişikliğin TBMM'de yasalaşması girişimcilerimizi şevklendirecek, yeni yatırım planlarının önünü açacak ve oluşacak yeni yatırımlar istihdama olumlu katkı sağlayacaktır.”

Hükümetin Türk ekonomisine katkı sağlayan, imalat, ticaret ve hizmet sektöründeki işletmelere destek sağlamayı temel prensip edinmesinin önemine işaret eden Üzülmez, KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen Konya Ticaret Odası üyelerine hizmeti kolaylaştırmak için oda bünyesinde KOSGEB Sinerji Odağını 2007 yılında hizmete soktuklarını hatırlattı. KOSGEB destekleriyle alakalı her türlü bilginin, müracaatın ve hizmetin Konya Ticaret Odası bünyesinde verildiğini sözlerine ekleyen Üzülmez, bu sayede günümüzün en önemli değerlerinden biri olan zaman kaybının önüne geçildiğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 20:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?