5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Hoca krize çözüm bulacak

Konya'nın Akşehir ilçesinde bu yıl 50. düzenlenecek olan Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nde Nasreddin Hoca, tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize çözüm bulunması için Akşehir Gölü'ne yoğurt yerine para mayalayacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan şenliklerde küresel ısınmaya ve kuraklığa dikkat çekmek amacıyla Akşehir Gölü'ne su mayalayan temsili Nasreddin Hoca, bu yılki şenliklerde de tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize çözüm bulunması için göle para mayalayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, "Nasreddin Hoca yalnız Anadolu insanının değil bütün Türk uluslarının, ayrıca Balkan ve Batı uluslarının da gönlünde taht kurmuş, Azerbaycan'dan Yugoslavya'ya, Amerika'dan Japonya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada uluslararası bir üne kavuşarak evrensel bir kimlik kazanmıştır. Nasreddin Hocamız bu evrensel kimliği sayesinde Türkiye'deki ve dünyadaki gelişmelere, aksaklıklara ve krizlere dikkat çekmek, çözüm üretilmesini sağlamak amacıyla yaptığımız şenliklerde her yıl mesajlar vermektedir. Geçtiğimiz yıl küresel ısınmaya ve kuraklığa dikkat çekebilmek amacıyla Akşehir Gölü'ne su mayalayan hocamızın bu mayası tutmuş, yağan yağışlar sayesinde ülkemizin ve Akşehir'in yüzü gülmüştür.Hocamız bu yıl yapılacak olan şenlikte de tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize dikkat çekmek ve çözüm bulunabilmesi amacıyla Akşehir Gölü'ne para mayalayacak" dedi.

Nasreddin Hoca'nın evrensel kişiliği sayesinde tüm dünyaca tanındığını ve fikirlerinin tüm ülkelerce benimsendiğinin altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, "Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizin bir an önce çözüme kavuşması için temsili Nasreddin Hocamız çömezleri ve kaşıkları ile bu yılki şenlikte göle yoğurt yerine para çalacak. Hocamızın, 'Ya tutarsa' diye çalacağı bu para mayası inşallah tutar ve hem ülkemiz, hem de tüm dünyamız bu ekonomik krizi en kolay şekilde atlatır" diye konuştu.

Bu yıl 50. düzenlenecek olan Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri 5-10 Temmuz 2009 tarihleri arasında Akşehir'de kutlanacak. Bu yılki şenliklerde temsili Nasreddin Hoca tarafından göle para mayası çalınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 20:38:01
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 20:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?