30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Hububat çiftçisine uyarı!

BEYŞEHİR'DE HUBUBAT ÇİFTÇİSİNE HASTALIK UYARISI

Konya'nın Beyşehir ilçesi Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, hububat çiftçisini üründe görülebilecek bazı hastalıklara karşı uyardı.

Başkan Adem Metli, düzenlediği basın toplantısında, son yağışların ardından bölgede yer alan tarım alanlarındaki durumu değerlendirdi. 2010-2011 sezonunda sonbahar döneminin ılıman ve yağışlarla birlikte çok uzun geçtiğini vurgulayan Metli, “Özellikle ekinlerimizde kalite ve verim beklentilerin üzerinde oldu. Mart ayında ve Nisan ayının ilk günlerindeki yağmurların da tarım alanlarımıza çok faydası oldu. Çiftçi şu an için gübresini attı, ilaçlarını atmaya devam ediyor. İnşallah Nisan ayının sonlarında ve Mayıs ayında da bu yağışlı periyot sürerse bu yılın verim ve rekolte yönünden çiftçiler adına çok güzel bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.

Metli, açıklamasında, hububatta septorya, kök ve kök çürüklüğü hastalığına karşı da üreticiyi uyardı. Ot ve ekin ilacının atıldığı bugünlerde mevsim gereği tarım alanlarında yüksek verim ve rutubet yaşandığını vurgulayan Metli, “Son dönemde hububat için bazı bölgelerimizde septorya, kök ve kök çürüklüğü hastalığı diye bir hastalık gündeme geldi. Çiftçimizin bundan olumsuz etkilenmemesi için attıkları ot ilacının içerisine septorya ve kök çürüklüğü hastalığı ile ilgili ilacı da karıştırmaları gerekmektedir. Tarlalarda böyle bir çalışma, önümüzdeki aylarda hububatta görülmesi muhtemel sıkıntıları da bertaraf edecektir. Çiftçilerimiz, bu ilaçları bölgemizdeki bayiler ve odamız aracılığıyla temin edebilir. Bu hastalıkla ilgili konuda üreticilerimiz gerekli bilgileri odamıza gelerek edinebilirler. Onlar için getirdiğimiz ilaçları mutlaka alsınlar ve kullansınlar” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 12:17:02
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 18:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?