6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Huğlu'da orduya süngü üretilecek

Konya'nin Beysehir ilcesi Huglu beldesi, av tufegi uretiminden sonra savunma sanayiine yonelik olarak Turk ordusuna sungu uretimi yapacak.

Huglu beldesinde bulunan ozel av tufegi firmalari son yillarda savunma sanayiine yonelik silah parcalari uretimiyle de adindan soz ettiriyor. Beldede faaliyet gosteren Akdas Makine Silah Sanayi Ithalat ve Ihracat Ticaret Limited Sirketi'nin Genel Muduru Selim Akdas, Turk ordusunun kullandigi G-3 piyade tufeginin kasatura uretiminin ihalesini aldiklarini belirterek, "Beysehir'de ilk kez bir firma kasatura uretiminin ihalesini aliyor. Ilk etapta 9 bin adet kasatura uretimi gerceklestirecegiz" dedi.

Huglu beldesinde savunma sanayiine yonelik yedek parca uretimi yapan Degirmenci ve Akus gibi silah fabrikalarinin oldugunu da hatirlatan Akdas, "Imkan taninirsa Huglu'da yasayan silah ustalarinin savunma sanayiine yonelik uretimde de neler yapabilecegi cok iyi gorulebilir. Huglu beldesinde savunma sanayiine yonelik hafif silahlarin yedek parcalariyla birlikte tamami uretebilir. Bu potansiyel ve altyapi yorede bulunuyor" seklinde konustu.

Huglu Belediye Baskani Mehmet Dogdu ise, av tufeginde dunya markasi olan beldenin savunma sanayiine tam kapasiteyle hizmet vermekten gurur duyacagini belirtti. Bu konuda bugun de devam eden bir dizi calismalar icerisine girdiklerini belirten Dogdu, Huglu'da dunya standartlarinda kaliteli av tufekleri ureten ustalarin, savunma sanayiine yonelik uretim yapabileceklerini de ispatladiklarini dile getirerek, "Ustalarimiz tufekciligin disinda silah parcalari da uretebilecek noktaya geldiler. Gectigimiz yillarda Huglu beldemizin savunma sanayiine yonelik hizmet vermesi icin birtakim girisim ve calismalar oldu. Uretim icin kucuk sanayi siteleri kurulmasi amaciyla calismalarimiz suruyor. 40 bin metrekare alani olan iki yer belirledik. Buralarda 1 ve 2. kucuk sanayi sitelerimizin kurulmasi icin faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu sanayi sitelerimiz olustugu zaman tufekcilik disinda da savunma ve diger sanayimize yonelik uretim de daha genis kapsamli olarak gerceklesir hale gelebilecek" diye konustu.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 13:54:08
Güncelleme :1 Şubat 2008 Cuma 13:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?