6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hukukçulardan birlik çağrısı

KONYA'DA HUKUKÇULARDAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Konya Denge Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Erhan Şahin, Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Denge Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Erhan Şahin, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 61. yıldönümünün kutlandığını, bu anlamlı günde en önemli insan hakkı olan "Yaşam" hakkından mahrum kalan şehitleri minnetle andıklarını söyledi.

 Yaşam hakkını hiçe sayarak güvenlik güçlerini şehit edenlerin kimler olduğunun halk tarafından bilindiğini kaydeden Şahin, "Hassas bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde acıları daha fazla kanatmayan, kardeşliği ve hoşgörü kültürünü yaygınlaştıran bir üslupla sorunlarımıza çözüm yolları bulmak zorundayız. Hepimiz aynı gemideyiz, birbirimizin enerjisini tüketmemeliyiz. Temel haklar arasında yer alan kamu yönetimine katılma hakkının, seçme seçilme hakkının bir gereği olarak ülkemizde siyasi partilerin kapatılması uygulamasına artık bir son vermek gerektiği inancındayız. Varsa suç işleyenler şahsen cezalandırılmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 15:11:03
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 15:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?