6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hurma kalbin yeni dostu

İftar sofralarının vazgeçilmez besin kaynağı olan hurma, kalp ve damar hastalıklarından korunmanın yanı sıra kansere karşı da koruyucu özellik taşıyor.

Ortadoğu ülkelerinden ithal olarak getirilen ve özellikle Ramazan ayında oldukça fazla tüketilen hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin bir meyve olduğunu, birçok meyveden daha fazla minerale ve vitamine sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, düzenli tüketilmesi halinde özellikle kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan hurmanın boğaz ağrısı, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri de giderdiğini kaydetti.

Ramazan ayında orucun hurmayla açılmasının sağlıklı bir yöntem olduğunu da dile getiren uzmanlar, orucun hurma ile açılması halinde içindeki şeker nedeniyle düşen kan şekerini düzenleyeceğini, insanın açlık nedeniyle hissettiği yorgunluğun geçeceğini belirtiyor.

Yabancı bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda ise, hurmanın içinde bulunan mineral ve vitaminlerin yüzlerce meyveden daha fazla olduğu ve düzenli tüketildiği takdirde kemik zayıflığını ve kemik erimesini engellediği, ayrıca hamilelerin tüketmesi halinde bebeğin gelişiminde önemli rol oynayan alyuvar dengelenmesini sağladığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?