6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Husumet kavgasında kan döküldü

Konya'da 2 grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Kavganın ardından hastaneye gelen yaralı yakınları, şüpheli sandıkları çocuklarının arkadaşına saldırmak isteyince arbede yaşandı.

Olay, saat 24.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Kerimler caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Gökhan D. (25) ile arkadaşı Selahattin E. (26) sokakta yürüdükleri sırada yanlarına içinde Yunus Z. (24) ve Faruk P.'nin (30) bulunduğu otomobil yanaştı. Şahıslar, otomobilden daha önce aralarında husumet bulunan Gökhan D.'ye seslenerek sözlü saldırıda bulundu. Gökhan D.'nin de karşılık vermesi üzerine şahıslar arasında tartışma çıktı. 2 grup arasında başlayan tartışma olay yerine gelen Gökhan D.'nin

babası ve kardeşinin de katılmasıyla kısa sürede büyüdü. Çıkan kavgada Selahatten E. 5 yerinden, baba Muammer D. ise boğazından bıçaklanarak yaralandı. Kavganın ardından Gökhan D.'nin olay yerinden kaçtığı öğrenilirken, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Takviye polislerin gelmesiyle olaya karışan Yunus Z. ile Fatih P. gözaltına alındı. Kavgada kullanılan 2 bıçak ele geçirildi.

Bıçakla yaralanan baba ve oğlu, olay yerindeki müdahalenin ardından ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Kavgada babası bıçaklanan E.D. (16) bir iş yerinin camına yumruk atıp camı kırınca kolundan yaralandı. Taşkınlık yapmayı sürdüren E.D. polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerinden uzaklaştırılmak istenen E.D.'yi Selahattin E.'nin bir yakını şüpheli sanınca saldırmak istedi ancak bu girişimi polisler tarafından engellendi. Yaşanan kısa süreli arbede E.D.'nin olay yerinden götürülmesiyle sona erdi.

Öte yandan, hastaneye kaldırılan yaralılardan Selahattin E.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Boğazından bıçaklanan Muammer E. de hastanedeki müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayın ardından çok sayıda polis hastaneye gelerek çıkabilecek olaylara karşı önlem aldı. Bu sırada hastaneye gelen yaralı yakınları ile hastaneye girmelerine izin vermeyen polis arasında tartışma yaşandı.

Tartışma sırasında Selahattin E.'nin yakınları, hastaneden elleri kelepçeli olarak çıkan E.D.'yi şüpheli sanınca ortalık bir anda karıştı. Peşinden koştukları E.D.'ye saldırmak isteyen yaralı yakınlarına polis engel oldu. Bunun üzerine hastane önünde fenalık geçiren yaralı yakınları daha sonra E.D.'nin çocuklarının arkadaşı olduğunu öğrenince sakinleşti. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Yunus Z. ile Fatih P., aynı hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 09:52:00
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 10:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?