6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Huysuz buzağı ortalığı birbirine kattı

Beyşehir ilçesinde bu yıl 9'ncusu düzenlenen Geleneksel Kayabaşı Soğuksu Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Soğuksu ırmağının yanındaki alanda Kayabaşılılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin organizesi ile gerçekleştirilen şenliğe katılım yoğun oldu.

Şenlikte birbirinden ilginç yarışmalar düzenlendi. Buzağı güzellik yarışmasında sahibinin elinden kurtularak kaçan bir buzağı ortalığı birbirine kattı. Önce şölen alanındaki çocukların üzerine koşan buzağı, ardından seyircilerin arasına dalarken yakalamak kolay olmadı. Huysuz buzağı uzun süren kovalamacanın ardından yakalanıp sahibine teslim edildi. En güzel buzağının belirleneceği yarışmada birincinin tespit edilmesinin ardından yapılan itiraz ve tartışmalar üzerine katılımcı tüm buzağılar birinci ilan edildi.

Şenlikte en güzel tarhana ve çuval yarışması da düzenlendi. Çuval içerisinde zıplayarak birinciliği elde edebilmek isteyen miniklerin çoğunun yarışma esnasında yerlere düştüğü görüldü. Bu arada, büyükler de katıldığı yuvak yuvma yarışmasında ipi göğüsleyebilmek için ter döktü. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

İzmir'den her yıl şenlik için otobüs konvoylarıyla belde merkezine gelen gurbetçi Kayabaşılılar, çalan müzik eşliğinde hünerlerini gösterme imkanı bulurken saatlerce şölen alanındaki sahneden ayrılmadı. Oynamaktan yorulmayan gençlerin hareketli parçalarda coşkusu artarken, zaman zaman da halay çektiler. Dekolte kıyafetli sanatçıyı gece boyunca gençler yalnız bırakmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:34:51
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 09:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?