4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İbretlik kaza fotoğraflarını sergiliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde oto kurtarıcı operatörü Ali Sümer, karayollarında kazaya karışan motorlu araçlarla ilgili çektiği fotoğrafları işyerinde sergiliyor.

Beyşehir'de Sanayi Sitesi'nde oto kurtarma ve kaporta işi yapan Ali Sümer'i, diğer mesleklerden ayıran farklı bir özelliği bulunuyor. Karayollarında kazaya karışan motorlu araçları çekicisi ile kent merkezindeki işyerine nakleden Ali Sümer, basın mensupları ve trafik ekipleri gibi yanında işi gereği fotoğraf makinesi de bulunduruyor.

Kaza sonrası götürüleceği yere çekilmeden önce kazaya karışan motorlu araçların fotoğraflarını kaydedebilmek için peş peşe deklanşöre basan Ali Sümer, "Bizim meslek de artık günümüzde fotoğraf ve görüntü almayı gerektiriyor. Özellikle sigorta şirketleri, kazaya karışan kaskolu araçların kaza yeri fotoğraflarını istediği için, yaptığımız bu iş yanımızda fotoğraf makinesi de bulundurmayı gerektiriyor. Kazaya karışan motorlu araçların çektiğimiz görüntülerini bilgisayardaki arşivimizde sakladığımız gibi, karta da bastırarak müşterimize talep etmesi halinde veriyoruz" dedi.

Çektiği çok sayıda fotoğrafı işyerinin duvarında sergileyen Ali Sümer, "Bu fotoğraflara şaşkınlık içerisinde bakan müşterilerimiz ile meraklıların trafik canavarı olmamak için yollarda daha dikkatli seyredeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 13:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?