7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İç Anadolu için don uyarısı!

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Konya ve çevresinde hafta sonu don ve buzlanma olabileceğini belirterek, vatandaşları uyardı. Yetkililer, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunmasını istedi.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, yarın İç Anadolu'nun kuzey batısında kar yağışı görüleceğini söyledi.

Cuma günü yağışlı hava sisteminin doğuya hareketiyle İç Anadolu'nun doğusunda kar yağışı beklendiğini ifade eden Şen, “Cuma gününden itibaren İç Anadolu'da sıcaklık düşüşleri olacak. Bu düşüşle don ve buzlanma görülecek. Cumartesi ve pazar günleri Konya ve çevresinde gece en düşük sıcaklığının eksi 12, gündüz sıcaklığının ise eksi 2 derece olması bekleniyor” diye konuştu.

Cuma gününden itibaren Konya ve çevresinde yağışın durmasıyla başlayacak aşırı soğuk nedeniyle özellikle kara yollarında don ve buzlanma görülebileceğini kaydeden Şen, “Gündüz sıcaklığının da sıfırın altında olması 24 saat buzlanmaya yol açabilir. Bu yüzden kara yollarında özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkatli olunmalı. Kar, ekili hububatın üzerine yorgan gibi kaplayacağı için soğukların tarımsal açıdan bir sorun oluşturacağını düşünmüyoruz” dedi.

Karbonmonoksit gazından zehirlenme olaylarına da dikkati çeken Şen, vatandaşların bacalarını temizletmeleri gerektiğini ifade etti.

 

AA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 12:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?