4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İç Anadolu'da kültür-sanat

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi'nde "Büyük Aşıkların Sonuncusu", Turgut Özakman Sahnesi'nde "Cuco Bilmiyor", Sanat ve Kültür Sarayı'nda "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Anadolu Üniversitesi (AÜ) Tiyatro Anadolu'da "Kadınlar da Savaşı Yitirdi" ve "Fay Hattı" adlı oyunlar sahnelenecek.

"Büyük Aşıkların Sonuncusu" adlı oyun, Tepebaşı Sahnesinde 13, 14 ve 15 Martta sahnelenecek.

"Cuco Bilmiyor" adlı çocuk oyunu 10 ve 11 Martta Turgut Özakman Sahnesinde çocukların beğenisine sunulacak.

Haldun Taner'in yazdığı, Murat Karasu'nun yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyun Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda 10 ve 11 Martta izleyicilerin beğenisine sunulacak.

AÜ Tiyatro Anadolu 'Kadınlar da Savaşı Yitirdi" adlı oyunu sahneleyecek. Oyun, AÜ Tiyatro Anadolu'da 13 ve 14 Martta sahneye konulacak.

"Fay Hattı" adlı depremi konu alan oyun, 10 Martta Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Salonu'nda izlenebilecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), bu hafta "İkinci Bölüm" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek. Oyun, SDT'de bugün, yarın ve 10 Mart Cumartesi günü saat 19.30'da tiyatroseverlerle bulaşacak.

SDT'de 14 Martta saat 14.00'te ise "Şarkıyla Sallanan Çocuk" adlı çocuk oyunu küçük izleyicilerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

Konya'da 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Ressamlar Sergisi" açılacak.

Konya Barosu tarafından Avukat Evinde, bugün saat 14.00'te "Kadın Ressamlar Sergisi" açılacak. Serginin ardından Türk Sanat Müziği dinletisi sunulacak.

Kadına uygulanan şiddete karşı "Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından" projesinin fotoğraflarından oluşan sergi, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 8-12 Mart tarihlerinde gezilebilecek.

İdea Kültür Sanat Merkezi'nde, Akdenizli Kadın Sanatçılar Derneği üyesi Aynur Pehlivanlı'nın kişisel resim sergisi, 9 Martta açılacak. Sergi, 11 Nisana kadar gezilebilecek.

Selçuk Üniversitesi Erol Güngör Salonu'nda, Eğitim Fakültesi Çarşamba Sinema Günleri kapsamında 14 Martta "Gelibolu" filmi gösterilecek.
A.A
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 12:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?