6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İçişleri Bakanı Atalay Konya'da

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Tüm güvenlik birimlerimiz terör konusunda yeterli ve iyi değerlendirmeler yapıyor. Bütün mekanizmalar iyi bir uyum içinde terörle mücadele ediyor” dedi.

Bazı ziyaretler ve açılışlar için helikopterle Konya'ya gelen İçişleri Bakanı Atalay, Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti. Bakan Atalay, bazı değerlendirmelerde bulunmak üzere Konya'ya geldiklerini söyledi. İllerin güvenliklerini özel değerlendirmeye aldıklarını ifade eden Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Konya Emniyet Müdürü ve Alay Komutanıyla birlikte güvenlik konusunda bazı değerlendirmelerde bulunacaklarını bildirdi.

Atalay, Konya'da yaptırdıkları MOBESE'nin önemini vurgulayarak, bu sisteminin büyük yararları olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin İzmir'deki patlama ile ilgili gelişmeleri sorması üzerine Atalay, “Patlamalar hepimizi çok üzdü. Çalışmalar bütün ayrıntılarıyla sürüyor” dedi.

Patlama ile ilgili ellerinde birçok bilginin olduğunu, ancak bunu açıklayamayacaklarını belirten Atalay, “Oradaki araçla ilgili bilgiler var. Olay öncesi ve oraya ulaşmasıyla ilgili tüm detaylar inceleniyor” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Önceden bu tür patlamalarda hangi terör grubu olduğu kestirilebiliyordu. Terör uzmanları terör örgütlerinin birlikte hareket ettiği yolunda yorumlar yapıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine Atalay şunları kaydetti:

“Tüm güvenlik birimlerimiz terör konusunda yeterli ve iyi değerlendirmeler yapıyor. Bütün mekanizmalar iyi bir uyum içinde terörle mücadele ediyor. Bu mücadelede siyasi, ekonomik bütün boyutları ele alarak, iyi değerlendirerek, iyi analizler yaparak hareket ediyoruz. İnsanımıza sahip çıkıyoruz. Terörist ile vatandaşımızı ayırıyoruz. Vatandaşın desteğini alarak yapılan mücadeleyi önemli görüyoruz.”

Bir basın mensubunun “Bomba yüklü iki araç daha olduğu söyleniyor. Bu konuda net bilgi var mı?” sorusu üzerine Atalay, şöyle konuştu:
“Güvenlik birimleri bu konularda gerçekten çok ciddi ayrıntılı çalışma yapıyor. Yakın zamanda değişik yerlerde patlayıcı elde edildi. Mersin ve Hatay'da bunların örneklerini gördük. Bu tür önleyici çalışmalar sürüyor. 'Bomba yüklü iki araç daha var' diye elimizde somut bir bilgi, veri yok. Güvenlik birimlerimiz çok yönlü çalışıyor. Biz de bunları basından öğreniyoruz.”

Bakan Atalay, daha sonra Konya Valisi Osman Aydın, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Konya Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban ve Ak Parti Konya milletvekilleriyle birlikte basına kapalı görüştü.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 12:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?