6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İcralık belediye borç listesini yayınladı

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Belde Belediyesi, geçmiş döneme ait olduğu belirtilen borç listesini internet sitesinden yayınladı.

Borç listesinde belediye’nin bazı firmaların yanı sıra devlet ve özel hastaneler, Beyşehir Belediyesi, SGK, Vergi Dairesi, Telekom, Medaş, İller Bankası gibi kurumlar da bulunuyor.

Belediye’den alacağı olan kişi ve kuruluşların tek tek isminin yayınlandığı listeye göre, kurumun borcu 749 bin liraya ulaşıyor. Ancak, 29 Mart’ta yapılan seçimler sonrasında makam koltuğunu devralan Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, “Listede yer alanlar sadece faturalı olanlar. Faturasız ve arada gelenlerle birlikte belediyemizin borç miktarı 1 milyon liraya yaklaşıyor” dedi.

Başkan Ünlü, belediye’nin ağır borç yükü nedeniyle sahip olduğu gayrimenkullerinin büyük bölümünün de icra takibi altında olduğunu dile getirerek, “5-6 icralık davamız var. Bu yüzden bazı gayrimenkullerimize haciz işlemi yapılarak tedbir konuldu. Kurum olarak bu borçları ödemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak, tabi ki zorlanıyoruz. Öncelikli olarak icra takibinde olan borçlarımızı ödeyebilmek için yapılandırmaya gidiyoruz. Ardından diğer borçlarımıza sıra gelecek” diye konuştu.

Başkan Ünlü, belediye olarak gelir giderlerinin belli olduğunu, borç yükü nedeniyle hizmet noktasında zorlandıklarını ancak bunu aşmaya gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 15:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?