6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İftar dönüşü kaza: 6 yaralı

Konya'da iftar davetinden dönen ailenin içinde bulunduğu otomobil, yoldan çıkarak kaldırımda bulunan telefon direğine ve ardından park halindeki kamyonete çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobildeki 6 kişi yaralandı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Azerbaycan Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iftar davetinden dönen ailenin içinde bulunduğu İlhan Tekkeş (22) idaresindeki 42 HY 328 plakalı otomobil, sürücünün hızla girdiği virajda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı.

Kaldırımda bulunan telefon direğine çarparak yerinden söken otomobil, daha sonra park halindeki 42 BU 691 plakalı kamyonete çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü İlhan Tekkeş, yolcular Zeliha (44), Saadet (20) ve Betül Tekkeş (11) ile Şükrü (24) ve Nazlı Yüzer (17) yaralandı. Çarpmanın şiddetiyle sürücü İlhan Tekkeş ile annesi Zeliha Tekkeş otomobilden kaldırıma fırladı.

Çok sayıda ambulansın olay yerine sevk edildiği kazada, itfaiye de olası sıkışmaya karşı hazır bulundu. Yaralılardan durumu ağır olan İlhan, Saadet, Betül, Zeliha Tekkeş ile Nazlı Yüzer Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, hafif yaralanan Şükrü Yüzer ise Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay yerinde bulunan bir vatandaş, "Otomobil direğe çarpmasaydı bana çarpacaktı. Ben karşıdan geliyordum, otomobil süratliydi" dedi.

Her iki araçta ve telefon direğinde büyük çapta hasar meydana gelirken, kaza nedeniyle trafik akışının güçlükle sağlandığı cadde, otomobilin kaldırılmasıyla normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 12:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?