6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İftarda başlayan kavga sahurda bitti

Konya'da iki grup arasında iftar vakti başlayıp, aralıklarla sahura kadar süren kavgada 2 kişi bıçakla yaralandı. Olaydan sonra polis merkezinde karşılaşan iki grup arasında tekrar başlayan kavgayı polis güçlükle önledi.


İddiaya göre, merkez Selçuklu ilçesi Zafer Alanı'nda saat 19.00 sıralarında 6'şar kişilik iki grup arasında motosikleti park etme meselesi yüzünden kavga çıktı. Kavga polis tarafından önlenirken, şahıslar götürüldükleri polis merkezinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şahıslar, daha sonra saat 01.00 sıralarında Atatürk Caddesi'nde yine karşılaşınca kavga tekrar başladı. İki grup arasında çıkan kavgada Harun U. (26) darp edildikten sonra kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçaklandı. Meydana gelen ikinci kavgayı da polis önlerken, şahıslar olay yerinden kaçtı. Kavgada aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Harun U., Yunus Polis Noktası'na götürüldükten sonra polis otosu ile Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü.


Kavgada polisten kaçmayı başaran şüpheliler, saat 02.00 sıralarında Aslanlı Kışla Caddesi Mevlana Kültür Merkezi'nde üçüncü kez karşı karşıya geldi. Çıkan olaylarda Mehmet K. (20), karşı grup tarafından darp edildikten sonra bıçaklandı. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Mehmet K., ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Mehmet K., acil serviste ambulanstan indirilirken tekme salladığı gazetecilere küfür etti.


Olaylardan sonra polis, kavgaya karışan her iki gruptan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak için götürüldükleri Feridiye Polis Merkezi'nde tekrar karşılaşınca yine kavga çıktı. Kavga çok sayıda polisin takviye olarak polis merkezine çağrılmasıyla güçlükle önlendi. Etkisiz hale getirilen şüpheliler, elleri kelepçelendikten sonra güvenlik önlemleri altında polis merkezine alındı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 12:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?