7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İki ayrı silahlı kavga: 6 yaralı

KONYA'DA İKİ AYRI SİLAHLI KAVGA: 6 YARALI

Konya'nın Selçuklu ve Meram ilçelerinde meydana gelen iki ayrı silahlı kavgada 6 kişi yaralandı.

İlk olay, saat 21.30'da merkez Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi'nde bulunan bir içkili restoranda meydana geldi. İddiaya göre, daha önceden tanıştığı kişilerden 50 TL isteyen Gökhan K, şahısların parayı vermemesi üzerine tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından olay yerinden ayrılan Gökhan K., daha sonra elinde pompalı tüfekle şahısların oturduğu restorana gelerek rastgele ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu restoranda bulunan Rasim U. (44), Berkan U. (32), Ramazan U. (19), Necati K. (38) ve Hacı K.

(38) vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralandı. Şüpheli şahıs olay yerinden kaçarken, yaralılar sevk edilen ambulanslarla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından çok sayıda yaralı yakınının hastaneye akın etmesi sonucu yoğunluk yaşandı. Şüpheli Gökhan K., olaydan kısa süre sonra polisler tarafından gözaltına alınarak Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli şahıs, daha sonra ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

5 kişinin yaralanmasına neden şüpheli Gökhan K, 23 Aralık 2009 tarihinde 15 yaşındaki bir çocuğun öldüğü silahlı kavgada gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından cinayeti kendisinin işlemediğinin anlaşılması üzerine serbest bırakılmıştı. Son olarak yine 22 Ocak 2010 tarihinde düşük tehlikesi geçiren dini nikahlı hamile eşinin kaldırıldığı Dr. Faruk Sükan ve Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde elindeki bıçakla ortalığı birbirine katmıştı. Hastanede eşinin düşük yaptığını sanarak üzerinde taşıdığı ekmek bıçağıyla

güvenlik görevlisine saldırmak isteyen Gökhan K, kendisine müdahale etmek isteyen polislere de tehditler savurmuştu. Polisler tarafından ikna edildikten sonra bıçağı elinden alınan Gökhan K., şikayetçi bulunmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmamış, hakkında sadece çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı Kabahatler Kanunu gereği 69 TL ceza kesilmişti.

Diğer olay ise, saat 22.30'da merkez Selçuklu ilçesi Eski Marangozlar Sanayii'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, galerici olan Ömer A. (75), otomobiline aldığı Mesut A. ve Cafer D. ile aralarında bulunan alacak-verecek meselesini konuşmaya başladı. İkili arasındaki konuşmanın bir süre sonra tartışmaya dönüşmesi üzerine Ömer A, şahıslar tarafından silahla vuruldu. Kolundan ve bacağından yaralanan Ömer A, yaralı halde kullandığı 42 SN 239 plakalı otomobille Konya Numune Hastanesi'ne geldi. Tedavi

altına alınan Ömer A.'nın kolundan giren merminin göğüs kafesine girip çıktığı öğrenildi. Olaydan sonra kaçan şüpheli Mesut A. ve Cafer D. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Her iki olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KONYA'DA İKİ AYRI SİLAHLI KAVGA: 6 YARALI
KONYA'DA İKİ AYRI SİLAHLI KAVGA: 6 YARALI
KONYA'DA İKİ AYRI SİLAHLI KAVGA: 6 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 11:45:05
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 11:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?