6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İki hemşehri İsveç'te buluştu

İKİ HEMŞERİ BELEDİYE BAŞKANI İSVEÇ'TE BULUŞTU

İsveç'in Linköping şehrinin aslen Konya Kululu olan Belediye Başkanı Muharrem Demirok ve Konya Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız Linköping şehrinde buluştular.

Linköping Belediye Başkanı Muhharem Demirok, Kulu Belediye Başkanı'nı Linköping Belediye Başkanlığı'nın kapısında karşıladı. Daha sonra Başkan Demirok Kulu Belediye Başkanını ve hemşerilerini kendi makamına davet etti. Demirok, İsveç' in 5'inci büyük şehri olan Linköping'de SAAB jet uçakları fabrikasının ve İsveç' in en büyük Biogas enerjisini üretildiği şehri olduğunu ifade etti. Linköping'te bütün taksilerin belediye otobüslerinin biogas ile çalıştığını ve bütün evlerin biogas ile ısıtıldığı ve yazında soğutulduğu anlatan Demirok, bütün bunların Linköping şehrindeki çöp artıklarından elde edildiğini ifade etti.

Demirok, 25 bin öğrencinin bulunduğu Linköping'de çok fazla iyi yetişmiş mühendis olduğunu, belirterek, "Linköping İsveç'in en gelişmiş şehirlerinden biridir. Ben 6 aydan beri AB ülkelerine bilgi vermek için her hafta Brüksel'e gidiyorum. AB ülkelerinden biogaz'a büyük ilgi var. Burası biogaz şehri olmasına rağmen, benim arabam etanol ile çalışıyor. Bildiğiniz gibi etanol buğday ve arpadan elde ediliyor. Bütün İsveç' in etanol tesisleri komşu şehrimiz Norrköping'de bulunuyor" dedi.

Demirok "Hayatta ki en büyük isteğim babamın ve atalarımın vatanı olan Kulu'da bir biogas tesisi kurmak. Bu tesisleri kurduğumuz takdirde Ankara'ya çok yakın olan Kulu, Anadolu'nun en kalkınmış yöresi olur" dedi.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise, Muharrem Demirok'un Linköping'de Belediye Başkanı olarak gördüğü için memnunluk duyduğunu söyledi. Yıldız, "İsveç'in yardımlarıyla biogaz ve diğer tesisler Kulu'ya da yapılabilir. Zira biz biogazın en büyük ham maddesi çöplüğümüzü doldukça üstünü kapatıp, ağaç ekmek mecburiyetinde kalıyoruz. Linköping Belediye Başkanı Demirok'un yardımlarıyla bu tesisler Kulu'ya kurulduğu zaman Kulu kenti ve Kulular refaha ulaşır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 14:56:05
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 18:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?