4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İki kardeş sokağa terk edildi

KONYA’da ailesi tarafından sokağa terkedilen 5 ve 3 yaşındaki iki erkek çocuk, vatandaşların ihbarıyla polis tarafından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi. Çocukların soğuktan etkinlendiği ve bir süredir yemek yemediği belirtildi.

Meram İlçesi Aydoğdu Mahallesi’nde 5 yaşındaki A.Ö. ile 3 yaşındaki kardeşi T.Ö., iddiaya göre ailesi tarafından sokağa terkedildi. Soğuktan titreyen ve ağlayan iki kardeşi gören mahalle sakinleri, durumu polise bildirdi. Ekipler, bir süredir babaannesi tarafından bakılan A.Ö. ile T.Ö.’nün, daha önce de ailesi tarafından sokağa bırakıldığını, ancak tekrar aileye teslim edildiğini belirledi.

Polis ekipleri, iki çocuğu babaannesinin evine götürdü. Ancak, babaannenin hastalığı nedeniyle çocuklara bakamayacağını söylemesi üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen iki kardeşe, burada yemek verildi. Isınmaları sağlandı. İki kardeşin anne ve babasının Konya’da olmadığı, babaannesinin de çocuklara bakamadığı için dışarı bıraktığı iddia edildi.

Sağlık raporu için Konya Numune Hastanesi’ne getirilen iki kardeş, sürekli ağladı. Hastane görevlilerinin şeker ikram ettiği ve hastane çıkışında polislerin elini sıkı sıkı tutan iki kardeş, yasal işlemlerin ardından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu’na teslim edildi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?