6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İki okula 'Mavi Bayrak'

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Su Timleri Projesi çerçevesinde su tasarrufu sağlayan Meram Ali Yaman ve Karatay Mahide Koşukçu İlköğretim Okulları'na 'Mavi Bayrak' verildi.

Okullarda düzenlenen törenlerle, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdülkadir Işık, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, Meram Ali Yaman İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Yakarer'e Mavi Bayrağı teslim ederek Su Timi'ndeki öğrencilere teşekkür belgelerini verdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, küresel ısınmanın konuşulduğu günümüzde okullarda yapılan su tasarrufunun önemine dikkat çekerek, bunun hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Su timlerinin çalıştığı okullara su fiyatlarını düşürdüklerini belirten Akyürek, "Geçtiğimiz yıla kadar 3.33 TL olan suyun metreküpünü 1.46 TL'ye düşürdük. 2007 yılında okullarda 600 bin ton olan su tüketimi 2008 yılında 470 bin tona düştü. Bu tasarruftan dolayı tüm okullarımızı tebrik ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?