7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İki yeni sağlık ocağı hizmete girdi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan iki sağlık ocağı hizmete girdi.

Selahattin Eyyubi Beşyüzevler Mahallesindeki Hekim Hacı Paşa Sağlık Ocağının açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerel yönetimler olarak halkın sağlığını da düşündüklerini söyledi.

Başkan Akyürek, "Eskiden belediyecilik şehrin mimari ve inşası olarak tarif edilirdi. Ama şu anda belediyecilik şehrin mimari, inşası ve insanların mutluluğu olarak tarif ediliyor. Biz belediye olarak insanlarımız için birçok eserlere imza atıyoruz. İki yeni sağlık ocağımız Selçuklu Belediyesi tarafından yapıldı. Sağlık ocaklarımızın mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise belediye olarak mahallenin sorunlarına el attıklarını ifade ederek, "İki sağlık ocağımızın yapımını kendi imkanlarımızla bitirdik. Sağlık ve eğitim hizmetleri herkesi yakından ilgilendirmektedir. Biz belediye olarak bu hizmetlere destek olmalıyız. Önümüzdeki aylarda 3 sağlık ocağını daha bitireceğiz. Yapılan sağlık ocaklarımız bölgelerinin önemli bir eksiğini tamamlamış olacak. Aynı tip proje ile yapılan Beşyüzevler Hekim Hacı Paşa Sağlık Ocağı ve Akşemsettin Sağlık Ocağı toplam 1 milyon 200 bin YTL'ye mal oldu. 3 kat olarak ve Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun yapılan sağlık ocaklarında aile hekimliği uygulaması da yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hekim Hacı Paşa Sağlık Ocağı ve ardından ikinci törenle Akşemsettin Sağlık Ocağı'nın kurdelesi kesilerek hizmete girdi. Sağlık ocaklarının açılış törenlerine, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Genel Başkan Yadımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü ve İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 14:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?