6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İkinci el mobilet alırken dikkat!

Emniyet yetkilileri, yaz aylarında satışı artan motosiklet piyasasında, çalıntı malların satılması konusunda vatandaşları uyardı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son dönemde artan mobilet hırsızlıkları nedeniyle vatandaşları bilgilendirdi.

ırsızlarının şehir merkezinden çaldıkları mobiletleri ilçe, kasaba ve köylerde sattığını belirleyen polis, vatandaşların ruhsatsız ve faturasız mobiletleri almamalarını ve polise haber vermelerini istedi.

Mobilet hırsızlarının özellikle asma kilitleri kırarak mobiletleri çaldığının belirlendiğini ifade eden emniyet yetkilileri, "Bu yüzden mobilet sahiplerinin hırsızlıklara karşı sağlam kilitler kullanmalarını ve çalındığı anda polise haber vermelerini istiyoruz. Konya'da en çok bisiklet ve mobilet kullanılıyor ve haliyle bu durumdan da hırsızlar faydalanıyor. Bunun önüne geçmek için de çaldıkları mobilet ve bisikletleri satmak isteyen şüphelilere dikkat etmeliyiz. Konya'nın merkezinden çalınan mobiletler özellikle kırsal kesimlerde satılmaya çalışılıyor. Oto hırsızlığı ekiplerimiz mesai gözetmeksizin yaptığı çalışmalarla çalınan mobiletleri genelde buluyor. Biz mobiletlerin çalınmasının önüne geçmek için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. İlçe, kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız ikinci el mobilet alırken mutlaka ilk alınmış faturasına ve ruhsatına ve satan kişinin kimliğine dikkat ederek birer kopyasını alsınlar. Ruhsatı ve faturası olmayan mobiletleri satın almasınlar, polise haber versinler. Vatandaşlarımız bu şekilde bize destek olursa şüphelileri kısa sürede yakalar ve mobilet hırsızlıklarının da önüne geçmiş oluruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 12:38:32
Güncelleme :23 Nisan 2008 Çarşamba 12:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?