7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İkisini de öldürüp kuyuya attım

Konya’da bekárlığa veda eğlencesine giden Oğuzhan Aykut, otomobildeki kuzenini tabancayla öldürdü. Kuzeninin arkadaşını da olayı gördüğü için vuran katil zanlısı, cesetleri boş bir kuyuya attı. Suçunu itiraf eden Aykut, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya merkezde internet kafe işleten, evli ve bir çocuk babası Murat Aydın (31), 20 Nisan 2008 günü "Gezmeye gidiyorum" diyerek evden ayrıldı ve bir daha da dönmedi. Aydın’dan haber alamayan ailesi, durumu polise bildirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aydın’ın o gece, Mustafa Şanlı (35) ile birlikte kuzeni Oğuzhan Aykut’un (28) davetlisi olarak Hayıroğlu Beldesi’nde düzenlenen bekárlığa veda partisine gitmek için yola çıktıkları bilgisine ulaştı. Polis, çelişkili ifadeleriyle dikkat çeken Aykut’a taktik gereği muhbirlik görevi verdi.

Nedenini açıklamadı

Her defasında farklı bilgiler aktaran Oğuzhan Aykut, polisi yanıltmak amacıyla zanlıların bulunması için Murat Aydın’ın internetteki MSN adresine bakmaları şeklinde fikirler verip, şüpheyi kendi üzerinden atmak istedi. Bu sırada Aykut’un arkadaşı İsmail Arıtürk’ün üzerinde de yoğunlaşan polis, olayla ilgisi olduğunu tespit ettiği Fatih Kılıç (25), Mustafa Koyuncu (29) ve Fatih Koyuncu’yu da (33) gözaltına aldı.

Kuzenini ve arkadaşını öldürdüğünü itiraf eden, ancak nedenini söylemeyen Oğuzhan Aykut, cesetleri arkadaşının yardımıyla kuyuya attığını söyledi. Kuyudan çıkartılan cesetler otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Oğuzhan Aykut ile cesetleri atmasında yardımcı olan İsmail Arıtürk tutuklandı. Fatih Kılıç, Fatih Koyuncu ve Mustafa Koyuncu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 10:06:56
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 10:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?