6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İl genel meclisi toplandı

Konya İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları devam ediyor.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Sabri Ak başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Ak, Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yaşanan olayı hatırlatarak, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

İl Özel İdare gelirlerinin arttırılmasıyla ilgili konu hakkında da bilgi veren Ak, "İl özel idareleri ve belediyelerin genel bütçe ve vergi gelirlerinden alacakları paylar resmi gazetede yayınlandı. İl özel idare paylarının tahsisine ilişkin esaslar belirlendi. Daha önce illerin gelişmişliği ve nüfusuna göre para veriliyordu. Yeni kanuna göre yüzde 50 nüfus, yüzde 10'u illerin yüzölçümüne, yüzde 10'u illerin köy sayısına, yüzde 15'i illerin kırsal alan nüfusuna, yüzde 15'lik oran ise illerin gelişmişlik endeksine göre verilecek" dedi.

Türkiye genelinde ilçe köy ve yüzölçüm büyüklüğü bakımından önde gelen iller arasında bulunan Konya'nın da gelirinin artacağını ifade eden Sabri Ak, "Daha önceki yıllarda Konya'nın kırsal alan ve yüzölçümü bakımından Türkiye'nin önde gelen illeri arasında olduğunu ve bütçeden daha fazla pay alması gerektiğini raporlarla Ankara'ya göndermiştik. Kanun çıktı ve Resmi Gazete'de yayınlandı. Bundan sonra Konyamız bütçeden alması gereken payını alacak. Bizler de İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak köylerimize, ilçelerimize daha fazla hizmet etmenin gayreti içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından belirlenen gündemler okunarak oylamaya sunuldu.

İH
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?