7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İlaç hırsızları suçüstü yakalandı

Konya'da bir ecza deposuna giren hırsızlar piyasa değeri 200 bin YTL olan kanser, böbrek ve astım hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçları çalarken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Sedirler Caddesi üzerinde gece devriye gezen polis ekipleri, cadde üzerinde yer alan ecza deposu yakınlarında, yanında iki adet çuvalla birlikte park edilmiş İstanbul plakalı bir aracı fark etti.

Aracın yanındaki şüpheli çuvalda inceleme yapan ekipler, çuvalın içersinde çok sayıda ilaç buldu. Aynı çuvallardan aracın içinde de olduğunu belirleyen polisler, durumdan şüphelenerek çevrede inceleme yaptı. Ecza deposunun penceresinin açık olduğunu gören ekipler, içeri girdi.

Aracın yanına çuvalları bıraktıktan sonra tekrar depodan ilaç almak isteyen hırsızlar polis ekiplerini karşılarında görünce kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından ekipler, İbrahim G. (28) isimli şahsı bir inşaatta moloz yığınlarının arasında yakalarken, diğer hırsızlar kaçmayı başardı. Yakalanan zanlının çeşitli suçlardan kaydının olduğu öğrenildi. Zanlı, yapılan sağlık Kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Hırsızların, ilaçları İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde sokak araları ile hastane önlerinde yarı fiyatına satacakları öğrenildi. Kaçan hırsızları yakalamak için çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, diğer illerde de ilaç hırsızlığı olayına karışan şahıslarla, aranan şahısların ilişkisini araştırıyor.

Ele geçirilen ilaçların piyasa değerinin toplam 200 bin YTL olduğu belirtildi. Kanser, böbrek ve astım hastalıkları tedavisinde kullanılan ve sadece reçete ile satın alınan ilaçların kutu fiyatının 2 bin YTL olduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?