6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ilgın'a yatırımcı akını

Konya'nın Ilgın İlçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, ilçelerinde termal tesis kurmak isteyen yatırımcıların girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Konya'nın diğer ilçelerine göre yer altından çıkan şifalı su ile termal turizm yönünden avantajlı olduklarını ve bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

43 derece sıcaklığında yer altından çıkan ve her hangi bir karışım yapılmadan havuzlara verilen suyun sağlık açısından da şifalı olduğunu ve bu şekilde dünyada sadece 3 yerde yeraltından su çıktığını kaydeden Başkan Oral, "İleriye yönelik Ilgın'ın en büyük avantajı kaplıcalarımız. Kaplıcalar yıllardır Ilgın'a hizmet ediyor ama bir hamam kültüründe hizmet ediyor. Kaplıcanın termal özelliği henüz bilinmiyor, bu konuda biz yatırımcılara açığız. Belediye olarak alt yapı ve bürokratik işlemlerde gereken kolaylığı sağlarız yeter ki, buraya ciddi ekonomiyi canlandıracak, istihdam oluşturacak, şehrimizin dışarıya bir marka şehir olarak açılımına yardımcı olacak gerçek yatırımcılar gelsin. Özellikle yerel seçimlerden sonra büyük yatırımcılar bizi arayarak termal tesis yapmak için girişimde bulundular. Buraya ileriye yönelik referans yatırımcılar gelirse Ilgın için büyük nimet olacak" dedi.

Halen ilçeden 2 termal otel bir de belediyeye ait hamam şeklinde kaplıca bulunduğunu hatırlatan Başkan Oral, Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeleri bulunduğunu, proje kapsamında Konya'da inanç, Beyşehir'de dağ, Ilgın'da da termal turizm şeklinde bir üçgen oluşturup turistleri bu üçgen içerisinde ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?