4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İlk asansörlü yaya üst geçidi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'da ilk kez Yaşar Doğu İlköğretim Okulu önüne asansörlü yaya üst geçidi yaptırıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da ilk kez asansörlü yaya üst geçidi yapıldığını belirterek, üst geçidi engellilerin ve yaşlıların da rahat bir şekilde kullanacağını ifade etti.

Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'ndan çıkan çocukların büyük kısmının doğrudan çevre yoluna çıktığını kaydeden Başkan Akyürek, kazaların önüne geçmek için yaptıkları yaya üst geçidinin yayaların karıştığı kazaları büyük ölçüde önleyeceğini vurguladı. Konya'ya çok özellikli yaya üst geçitleri yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akyürek, vatandaşların yaya üstgeçitlerini kullanmalarını tavsiye etti.


Yaşar Doğu İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi bedensel engelli Samet Bülbül, daha önce engelli arabası ile okula giderken korktuğunu belirterek, üst geçide yapılan asansör sayesinde korkusunun kalmadığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından 354 bin YTL'ye yaptırılan yaya üst geçinde iki adet asansör bulunuyor. 32 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğindeki üst geçit ile birlikte engelliler için yaya rampaları, yoldan geçişleri önlemek için bariyerler ve çevre düzenlemesi de yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 16:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?