7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İlk ateş Konya'ya düştü

Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatının ilk gününde şehit olan 25 yaşındaki Sağlık Astsubay Selam Kemer'in Ilgın İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü.

Güçlükle ayakta durmaya çalışan baba Abdullah ile anne Rabia Kemer, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce posta ile fotoğrafının geldiğini söyledi. Kemer ailesi ve yakınları, Selam Kemer’in son fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü.

Ilgın İlçesi Ilıca Mahallesi'nde bulunan şehitin baba evi taziye ziyaretçileriyle doldu taştı. Kaymakam Cahit Işık ve Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akıncı'nın ziyareti sırasında şehitin babası Ilgın Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan Abdullah Kemer ile ev kadını 2 çocuk annesi Rabia Kemer, sinir krizleri geçirdi.

Sağlık Astsubay Selam Kemer'in şehit düştüğü haberi dün saat 23.00 sıralarında verilirken gözü yaşlı anne- babaya, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. 

Kemer çifti, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce postadan yeni fotoğrafının geldiğini söyledi. Bolu ve Manisa’da görev yaptıktan sonra Siirt'e tayini çıkan Astsubay Selam Kemer'in sınır ötesi harekat için bölgeye gönderildiği belirtildi.

Şehit astsubayın dedesi Yakup Ez, torununa özenle baktıklarını belirtip, “Onu bu yıl evlendirmeyi düşünüyorduk” dedi. Şehit Selam Kemer'in adını aldığı dedesi Selam Kemer ise, “Dün postadan mektubu geldi. Mektubun içerisinde son çektirdiği fotoğrafı vardı. Fotoğrafa uzun süre baktık. Bugün de şehit haberini aldık” dedi.

ÖSS'ye hazırlanan şehit astsubayın kız kardeşi Emine Kemer'in postadan gelen ağabeyinin fotoğrafını üniversite sınavı hazırlığı için gittiği dershaneye götürüp, arkadaşlarına gösterdiği belirtildi.

Ailesi, Astsubay Selam Kemer'in Mahmuthisar Köyü'ndeki köy mezarlığında toprağa verilmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine şehit mezarı kazıldı. Askeri yetkililer şehit için cenaze töreninin yarın öğle namazı ardından Ilgın İlçe Merkezi'ndeki Çukur Camii'de düzenleneceğini açıkladı. Cenazenin akşam saatlerinde Ilgın'a getirileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?