6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Konya'dan Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 237 kişilik ilk hac kafilesi İl Müftülüğü'nün düzenlediği programla uğurlandı.

İlahi ve dualarla uğurlanan hacı adayları ile uğurlamaya gelen yakınları duygulu anlar yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2008 yılı hac organizasyonu kapsamında Konya'dan kutsal topraklara gidecek 232 hacı adayı ve 5 görevli için Konya İl Müftülüğü tarafından Konya Havaalanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. İlahi ve duaların okunduğu uğurlama törenine çok sayıda hacı adayı yakını, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve görevliler katıldı.

Havaalanını dolduran hacı adayları ve yakınları okunan ilahi ve dualar sırasında duygulu anlar yaşadı. Bazı hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Törene gelen hacı adayı yakınları, ilahi ve duaların okunduğu sırada yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla çekim yaptı.

Okunan duaların ardından vedalaşmaya başlayan hacı adayları ve yakınları arasında duygulu anlar yaşandı. Annesine sarılarak duygulu anlar yaşayan bir hacı adayı yakını gözyaşlarına hakim olamadı. Annesinden ilk kez ayrılacak olan hacı adayı yakını, "Çok duyguluyum hem hüzün hem sevinç, ikisi bir arada. Bizlere bol bol dua etmelerini ve kendilerinin sağ salim gelmelerini istedik" şeklinde konuştu.

Hacı adaylarını havaalanında yalnız bırakmayan Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, "2008 yılı haccında Konya'dan yaklaşık 4 bin 700 hacı adayımız kutsal topraklara gidiyor. Bugün ilk kafilemizi uğurluyoruz. Bu kafilemiz inşallah yarın sabah Cidde'de olacak ve oradan Medine'ye hareket edecek. Hacılarımız tabi ki bu kutsal yerlere gitmenin heyecanını taşımamaktadırlar. Bu da son derece sevindirici bir husustur. Ben bütün hacı adaylarımıza kolaylıklar ve hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Vedalaşmanın ardından büyük bir heyecanla havaalanında yerlerini alan hacı adayları, kendileri adına düzenlenmiş boyun kartlarını taktıktan sonra dağıtılan broşürleri okudu. Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının çoğu, havaalanında satışa sunulan "Arabistan telefon kartlarına" yoğun ilgi gösterdi. Ücret karşılığı telefon kartı alan hacı adayları kartları nasıl kullanacaklarına dair görevlilerden bilgi aldı.

Anne ve babasıyla birlikte kutsal topraklara gidecek olan 11 yaşındaki Sümeyye Aslantaş, hac kafilesindeki en küçük hacı adayı oldu. Kutsal topraklara gidecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtilen Sümeyye Aslantaş, "Sevinçliyim, hac görevimi yapacağım" diye konuştu. Kutsal topraklara eşi Aliye ve ailenin tek çocuğu olan Sümeyye ile birlikte hacca gidecek olmaktan mutlu olduğunu ifade eden baba Musatafa Aslantaş ta, "Beraber gitmeyi çok istiyorduk. Allah da nasip etti. İnşallah gidip geleceğiz, görevimizi yapıp geleceğiz. Allah kabul etsin, mutluyuz, sevinçliyiz" dedi. Annesini uğurlamaya gelen küçük bir çocuk ise, hacca gidecek olan annesinden telefon istediğini söylemesi renkli görüntüler oluşturdu. Pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra, hacı adayları sevdiklerine ve kameralara el sallayarak hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 12:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?