4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İlk kongrede ortalık karıştı

Konyasporlular Derneği 1. Olağan Kongresi'nde iki ayrı taraftar grubu kavga etti. Taraftarlara müdahale eden polis, kavgayı ayırmak için biber gazı kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen kongreye Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Duvarcı, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Konyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yayla, Konyaspor eski başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyeleri, Konyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Coşkun ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte birçok taraftar katıldı.

Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sporun gayret ve emek isteyen bir iş olduğunu belirterek, "Ekrem Coşkun önderliğinde kurulan dernek Konyamıza renk getirdi. Konya'da Konyaspor'a destek konusunda eksiklikler var. Ama derneğimizle bunu ortadan kaldırmış durumdayız" dedi.

Konya'ya yeni stat kazandırmak istediklerini söyleyen Akyürek, "Ne zaman bir şey yapmaya kalksanız karşınıza bir defans çıkar. Koşullar oluştuğu takdirde biz 1.5 yılda yeni stadımızı yaparız. Ama bu durumun hepsi belediye ile sonuçlanmıyor. Biz halkımızla iç içe olan bir belediyeyiz. Bu birliktelikle Konya sporu çağ atlayacaktır" diye konuştu.
Konyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yayla ise, futbol takımlarının bulundukları şehrin tanıtımını yaptığını ifade ederek, "Spor, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir aktivitedir. Birlikten kuvvet doğar ve beraberinde başarı gelir. Taraftar takımını şampiyon yapacağı gibi küme de düşürebilir. Konya taraftarı takımına sadece destek olmalıdır. Biz onlar sayesinde bu noktalara geldik. Bizlere düşen takımımızın grafiğini yükseltmek olacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Konyasporlular Derneği taraftarı ile kongreye katılan diğer taraftar grubu arasında salon içinde tartışma yaşandı. Salon dışına çıkan iki taraftar grubunun tartışması dışarıda da devam etti. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup arasında kavga çıktı. Polis, taraftarları güçlükle ayırırken, biber gazı kullandı.

Konyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Coşkun, karşı gruba her zaman hoşgörülü davrandıklarını belirterek, "Hep hoşgörülü oldum öyle olmaya da devam edeceğim. Kolay işimiz hiçbir zaman olmadı. Hep zor işlerle uğraştık. Şevkimizden ve heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden yeni ekibimizle tüm Türkiye'ye futbol taraftarının nasıl olması gerektiğini Konya'dan göstereceğiz. Bizim mevcut taraftarımız belli. Ben onlara her zaman hoşgörü ile yaklaştım. Onlara da davetiye verdim. Ama buraya gelip alkollü bir şekilde tatsızlık yapmaları bardağı taşıran son damla oldu. Buradaki misafirlerin hepsi bunu gördü. Bundan sonra ben onlara bu kadar hoşgörülü olmayacağım. Ben şimdiye kadar köprü olmaya çalıştım. Onlara da kucak açtım. Dernek olarak bugün bin adet kaşkol yaptırıp verdik. Ama yapılan rezillikleri herkes gördü. Bunun hesabını soracağım. Bu insanlar tribünde kalmayacak ve bunların kökünü kazıyacağız" dedi.

Tek listeyle gidilen kongrede Ekrem Coşkun, yeniden Konyasporlular Derneği başkanlığına seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 17:10:40
Güncelleme :1 Aralık 2007 Cumartesi 17:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?