6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İlk mahsül mısır borsada

KONYA'DA İLK MAHSÜL MISIR BORSAYA GELDİ

Konya'da 2009 yılının ilk mısır satışı, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yılın ilk mahsül mısırı kilosu 1 TL 75 Kuruşa satıldı.

Bu yıl yağışların iyi gitmesi nedeniyle rekoltenin de yüksek olacağını belirten Konya Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Selçuk Öcal, “Dünya mısır üretiminin geçen sezondan 14 milyon ton azalmayla 763 milyon ton düzeyinde gerçekleşeceği öngörülüyor. Üretimdeki azalmaya karşın dünya mısır tüketiminin geçen yıldan 13 milyon ton fazla olarak 786 milyon ton düzeyinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu durumda ihtiyacımız olan mısırın verim ve kalitesine özel bir önem verilmesi gerekmektedir. Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'nde, mısırın da Konya'da desteklenecek ürünler kategorisine alınmış olması, bölgemiz için kazanım olmuştur” dedi.

KTB Katip Üyesi Bayram Akan, mısır alım sezonun açılması dolayısıyla üreticilerin alın terinin değerini bulmasının, Konya tarımın gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek, yılın ilk mahsül mısırını borsaya getiren Hotamış Ortaoba köyünden Mehmet Cingöz'ü ve ürünü alan Ali Çavuşoğulları'nı kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 14:18:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 17:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?