6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İlköğretim Haftası kutlanıyor

Konya'da 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Selçuklu Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, protokol mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Osman Aydın öğrencilerin yeni ders yılına heyecanla başladığını belirterek, "Bizim zamanımızda bilgiye ulaşmak şimdiye göre daha zordu. Artık bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Çocuklarımızın yaşayacağı şartlara göre bilgi hazırlamak lazım. Bu konuda öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Öğretmenlik kadar kutsal bir meslek yoktur. Çünkü insanı insan yapan hayata hazırlayan öğretmenlerdir. Eğitim ve öğretimin yapılması için fiziki şartlar gün geçtikçe iyileşiyor" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere başarı getirmesini dileyerek, "Konya bir eğitim kenti. 200 binin üzerinde öğrencimiz eğitim yılına başlıyor. Aynı zamanda 100 bine yakın üniversite öğrencisi de okullarına başlıyor. Bu 300 bin öğrenci bizlere emanet. Ülkemiz, şehrimiz ve geleceğimiz için çocuklarımızın yetiştirilmesinde sorumluluklarımız var. Konya'yı bu yıl eğitimde başarı açısından birinciliğe taşımalıyız. ÖSS ve diğer sınavlarda her zaman ilk 3'ün içinde olmalıyız. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Konyamızı birinciliğe taşımalıyız" şeklinde konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere başarılar getirmesini diledi. Konuşmaların ardından 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı'nda başarılı olan öğrencilere ödüller verildi. Daha sonra protokol üyeleri okul ve derslikleri gezerek öğrencilere başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 15:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?