6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İlköğretim okulundan örnek proje

KONYA'DAKİ OKULDAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE

Konya'da bulunan 19 Mayıs İlköğretim Okulu yöneticileri, velilerin ve öğrencilerin okula ilgisini artırmak amacıyla Ana-Oğul Baba-Kız On-Line Bilgi Yarışması düzenliyor.

Yarışmayı hazırlayan okul öğretmenlerinden Selçuk Karaman, okullarının bulunduğu muhit ve civardaki sosyal doku sebebiyle fazla ilgi görmeyen bir okul olduğunu belirterek, "Bulunduğumuz muhit sebebiyle bu okula çoğunlukla sorunlu ya da gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları geliyor. Okulun durumunu gören veliler okulumuzu tercih etmiyor. Oysa bu okul Konya'nın en eski ve köklü okullarından birisidir. Biz bu seviyeyi okulumuza tekrar kazandırmak ve velilerle öğrencilerin okulumuza daha çok ilgi göstermesi adına bazı etkinlikler düzenledik ve düzenliyoruz. Daha önce öğrenciler ve veliler arasında bilgi yarışmaları düzenlemiştik. Bu yıl ise öğrenci ile velinin bir takım halinde yarışacağı bir yarışma düzenlemeye karar verdik" dedi.

"AMACIMIZ AİLELERİ BİR ARAYA GETİRMEK"

Okuldaki öğrencilerin birçoğunun parçalanmış ailelerin çocukları olduğunu ifade eden Selçuk Karaman, "Yarışmayı düzenlerken katılımcıları özellikle ana-oğul baba-kız olarak belirledik. Bu sayede anne ve babayı okula getirmeyi amaçladım. Buradaki çocukların yüzde 60'ının ailevi sorunları var. Birçoğunun anne babası ayrı ya da yok. Biz bu yarışmayla aynı zamanda parçalanmış aileleri bir araya getirmeyi ve tekrar düşünmelerini sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yarışmayı on-line yapmalarının amacının, velileri teknolojiyi kullanmaya teşvik etmek olduğunu da ifade eden Karaman, "Çoğu veli hayatında ilk kez mouse'u eline alacak. Amacımız bir bakımdan da velileri teknolojiyle tanıştırmak çünkü buradaki öğrencilerin velilerinin birçoğu ilkokul mezunu. Bu sebeple onları kısa bir süre de olsa teknolojiyle tanıştırmak istedik. Yarışmada öğrenci ile velisi takım halinde ancak ayrı ayrı yerlerde yarışacak. Bilgisayarlarına gelen sorulara yanıt verecek öğrencilerin

puanlarının yüzde 60'ı, velilerin aldığı puanların ise yüzde 40'ı alınacak ve takım puanı hesaplanarak dereceye girenler belirlenecek. Birinci gelene bir adet dizüstü bilgisayar hediye edeceğiz" dedi.

"OKULUMUZ ESKİ GÜNLERİNİ İSTİYOR"

Okulun Cumhuriyet'ten daha eski bir tarihe sahip olduğunu dile getiren okul müdürü Abdullah Koçak, "Eskiden bu okula kayıt yaptırabilmek için insanlar birbiriyle yarışırmış. Zamanla bu bölgede yaşayanların sosyal seviyesi düşmüş ve okulumuz artık tercih edilen değil kaçılan bir yer olmuş. Biz bu tür yarışmalarla eski itibarını yeniden okulumuza kazandırmak ve insanların okulumuzu tercih etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Şu an okulumuzda 612 öğrenci ders görüyor. 18 derslik, bir ana sınıfı, bir özel

eğitim sınıfı ve 2 bilgisayar laboratuarımız var. Bu imkanların çoğu, şu an Konya'daki çoğu okulda yok. Ama bizde de ilgisizlik haddinden fazla. Bu sebeple bu tür faaliyetler düzenleyerek hem öğrencinin hem velisinin hem de yöneticilerin dikkatini çekmek istedik. Biz bu projenin başarılı olacağına ve Türkiye'deki bütün okullara örnek teşkil edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

KONYA'DAKİ OKULDAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:09:01
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 11:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?