6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İlköğretim okulunun temeli atıldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin arsasını tahsis ettiği alana Özel Selçuklu Hastanesi’nin yaptıracağı ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

Konya Valisi Osman Aydın, AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ve hastane yetkililerinin katıldığı törende konuşan Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca, eğitimin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Bu nedenle “Eğitime Yüzde 100 Destek” kampanyasına hastanenin kuruluşunun 10. yılında katılma kararı aldıklarını belirten Karaca, 24 derslikli okulun 3 katlı olacağını bildirdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise konuşmasında, belediye olarak eğitim kampanyasında önemli bir aşama kaydettiklerini vurgulayarak, “Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımızın katılımıyla açtığımız Kemal Rızvanoğlu İlköğretim Okulunun ardından şimdi de Özel Selçuklu Hastanesi İlköğretim Okulunun temelini atıyoruz. Buradan Konya’da faaliyet gösteren işletmelere okul yaptırın çağrısında bulunuyoruz. Hemşehrilerimizin de alışverişlerinde okul yaptırma kampanyasına katılan işletme ve kurumları tercih etmelerini istiyorum. Ben bu ilçede yaşayan bir vatandaş olarak alışveriş tercihlerimi eğitime ve sağlık kampanyalarımıza destek olan işletmelerden yana kullanıyorum” diye konuştu.

Vali Osman Aydın da, Konya’da okul yaptırma kampanyası çerçevesinde bin 397 derslik için 114 protokol imzalandığını, bin 200 dersliğin tamamlandığını, 197 dersliğin yapımının sürdüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesinde yer alan 24 derslikli Özel Selçuklu Hastanesi İlköğretim Okulu’nun temelini birlikte butona basarak attı. Okulun 2009 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?