7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İnşaatı durdurulunca intihara kalkıştı

Beyşehir ilçesinde Beyşehir Gölü kenarında 9 yıl önce başladığı otel inşaatı "sit alanı"na yapıldığı gerekçesiyle mühürlenerek durdurulan gurbetçi aile, inşaat üzerinde intihar girişiminde bulundu.

Beyşehir Gölü kıyısında 3 yıldızlı bir oteli turizmin hizmetine kazandırmak istediğini belirten Hasan-Menekşe Atalay çifti, "sit alanı" engeline takılınca dönemin Belediye yönetimini suçladı.

Almanya'da dişinden tırnağından biriktirdiği paraları otel inşaatı için harcadığını belirten yaşlı çift, otel inşaatının devam edebilmesi için 9 yıldır yaptıkları tüm girişimlere rağmen olumlu bir netice alamadığını anlattı.

Yarım kalan otel inşaatına tek bir çivi dahi çakamadıklarını ve mağdur olduklarını öne süren çift, o dönemde kendilerine inşaat yapım izni ve ruhsat veren yetkililerin de suç işlediğini belirterek, "Eğer bize sit alanı olduğu ve bu alana inşaat yapılamayacağı söylenseydi, biz buraya servetimizi dökmezdik. Bize otel yapabileceğimiz söylendi ve yapımı için dönemin Belediye yetkilileri tarafından ikna edildik. Ardından inşaat başladı ancak bir kat çıkıldıktan sonra gelen bir yazı sonrasında mühürleme işlemi gerçekleşti. İnşaat yapımına izin veren Belediye ardından çalışmaları durdurdu. Biz mağdur olduk. Dişimizden tırnağımızdan Almanya'da biriktirdiğimiz 150 bin Alman Markımız buraya gömülü durumda. Heder olduk. 10 sene oldu bir aşama kaydedilmedi. Artık canımıza tak etti, bıçak kemiğe dayandı. Her yerde sit alanı var ama herkes bir şekilde işini yürütüp inşaatına devam ediyor. Biz otel inşaatına devam edemiyoruz" dedi.

Hasan Atalay ise, "İnşaatı yıkacaklarsa benim tazminatımı versinler. Yaptıracaklarsa müsaade versinler inşaata devam edelim. Kendi gücümüzle memleketimize yatırım yapalım, işsiz insanlara iş aş verelim, bacasız fabrika kuralım dedik. Kötü mü ettik" diyen Hasan Atalay, sorunun çözülmemesi halinde eşiyle birlikte inşaat üzerinden inmeyeceklerini söyledi.

Kendisini ve eşini üzerine benzin dökmekle tehdit eden Atalay, olay yerine gelen polis ekiplerinden yetkililerin inşaat alanına çağrılmasını istedi. Hasan Atalay, daha sonra inşaata merdivenle çıkmayı başaran bir polis memuru tarafından ikna edilebildi. Atalay'a sarılıp eyleminden vazgeçmesini isteyen polis memurunun ardından diğer görevliler de elindeki benzin şişesini aldı. İnşaat üzerinde bir süre daha ikna çabaları devam etti.

Güçlükle ikna edilen çift, inşaat üzerine uzatılan itfaiye merdiveni ile indirilebildi. Yaşlı çift, daha sonra olay yerine gelen ambulansa bindirilerek sağlık kontrolü için Beyşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?