6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İnsansı robot çalışmaları başladı

Merkezi Konya'da bulunan Akınsoft Şirketi, insansı robotların üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarına başladı.

Konya'da 14 yıldır yazılım sektöründe faaliyet gösteren ve 11 ülkeyle çalışan Akınsoft Şirketi yetkilileri, düzenlenen basın toplantısı ile şirketin 2015 yılına kadarki hedeflerini anlattı.

Akınsoft Yönetimi Kurulu Başkanı Özgür Akın, "Akınsoft'un kurulduğu tarih olan 1995 yılında belirlediğimiz 15 yıllık vizyonumuzu 14 yılda gerçekleştirdik. 2010 yılında Robotics teknolojisi konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütmeyi planlıyorduk. Tabii biz bunları 14 yıl önce söylerken insanlar bize gülümseyerek bakıyordu, bunları bizim ütopyamız olarak görüyorlardı. Neticede 14 yılda büyük başarılar elde ettik. 2005 vizyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik, Yurtiçinde bayilik yapılanmamızı tamamladık. Dış ticaret alanında dev adımlar attık ve bu yolda ilerleyişimizi sürdürüyoruz. İstanbul'da ikinci bir plaza alarak, dış ticaret ve Avrupa'ya açılma konusunda da çalışmalarımıza hız verdik. Son olarak 2010 yılında Robotics teknolojiler alanında başlatmayı planladığımız Ar-Ge faaliyetlerine 1 yıl önceden başladık" dedi.

"İNSANSI ROBOTLAR HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK"

Akınsoft Plaza'da 300 metre alan donanım, 100 metre alan da yazılım için Robotics departmanı ayırdıklarını kaydeden Akın, "Robotics Departmanı, bilgisayar mühendisi, bilgisayar teknikeri, elektrik teknikeri ve bilgisayar yüksek mühendisi olmak üzere 4 kişilik bir kadrodan oluşuyor. Robotics alanında 2 tane prototip için Ar-Ge çalışmaları başlatıldı. 2015'te seri üretime geçilmesini planlıyoruz. Yapay zeka yazılımları ile çalışacak robotlar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile park, bahçelerde bahçıvan, restoranlarda garsonluk yapacak ve ev hayatında en iyi yardımcı olacak. Robotlar insan hayatını kolaylaştıracak ve insanlığa hizmet edecek" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?