7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İnsansı robot üretiyorlar

SES ALGILAYAN İNSANSI ROBOT ÜRETİYORLAR

Konya'da bir yazılım firması insansı robot üretimi konusunda yaptığı çalışmalar kapsamında, gel-git gibi tek kelimelik ses algılama sistemine sahip robot prototibi geliştirdi.

Konya'da, 15 yıldır bilgisayar yazılımları alanında çalışan Akınsoft, geçen yıl başlattığı insan hayatını kolaylaştıracak, teknolojiye yeni bir boyut kazandıracak robot üretimi konusunda dev bir adım attı. Kısa süre içerisinde yapılanmasını tamamlayan Akınsoft Robotik Departmanı, görüntü işleme alanında 2 tane prototip üretti. Prototiplerin kas yapısını geliştiren mühendisler hidrolik, pnömatik ve servo motorlar konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Robot kol ve ayak çalışmaları gerçekleştiren mühendisler, insansı yüremeyi sağlayacak bir mekanizma oluşturdu. 2015 yılında seri üretimine geçmeyi planladığı insansı robotların yapay zeka yazılımları ile çalışması planlanırken, gel-git gibi tek kelimelik algı yeteneğine sahip prototip geliştirildi. Test çalışmaları tamamlanırken ses, görüntü ve hümanoid robot alanlarında çok büyük yol kat eden firma, iş ve ev hayatında her işi yapabilecek robotlar üretecek.

SES ALGILAYAN İNSANSI ROBOT ÜRETİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:53:00
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 16:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?