6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İnternet evleri hizmete açıldı

MERAM'DA İNTERNET EVLERİ HİZMETE AÇILDI

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Türk Telekom işbirliğiyle ilçenin 4 farklı mahallesinde kurulan internet evlerinin toplu açılışı yapıldı.

Kaşınhanı, Karadiğin ve Uzunharmanlar mahalleleriyle, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan 4 internet evinin açılışı, Atatürk Stadyumu Spor Kompleksi içerisinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, merkez ilçe belediye başkanları, il müdürleri, meclis üyeleri, parti mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Türk Telekom Konya İl Müdürü Mehmet Olcar, kurum olarak ülkenin her yanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, “Halkımızın gelişen teknolojik imkanlardan yararlanabilmesi için 'Her İlçeye İnternet Evi' projesi kapsamında bugün de Meram ilçemizde 4 internet evini hizmete açıyoruz” dedi.

Yüzyılın en büyük icadının bilgisayar teknolojisi ve internet olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, "İnternet kullanımı son yıllarda özellikle çocuklarımız arasında kontrolsüz ve ölçüsüz bir şekilde artmaktadır. İnternet, bilgiye hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmanın en önemli yollarından birisi olmanın yanı sıra maksatlı yayın yapan web siteleri ve bu sitelerin bilinçli yönlendirmeleri sonunda çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmelerinin yolunu açabilecek kadar da tehlikeli bir hale dönüşebilmektedir. Bu bağlamda Türk Telekom Konya İl Müdürlüğü ile yavrularımızın güvenli interneti ücretsiz bir şekilde kullanabilmeleri için Kaşınhanı, Karadiğin ve Uzunharmanlar ile ve Gençlik Merkezi'nde toplam 48 bilgisayarı çocuklarımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri birlikte Meram'a kazandırılan 4 internet evinin toplu açılışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:03:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 17:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?